Aku Nak Kahwin Pulak!

Nov 24, 2009

Haha Cettt tajuk tak leh blah tahap kelaut dah nie . Neway aku seperti aku cakap " Aku hanya pada kata ganti diri nama yang sememangnya ia boleh menjadi kau dan orang lain " . Takkan la aku nak kahwin time camni ? duhh Abg² aku belum ada calon lagi termasuklah aku , huahua ignore saja Title tuh coz aku saja nak buat gimik yang teramat best kerana aku rasa best time tuh.

Actually aku dapat jemputan dari seorang blogger yang bernama YnaaOhYnaa . Yeap kak Long Ynaa kahwin pada 22 November 2009 . Aku kena cerita dari mula aku pergi sampai lah aku kat tempat wedding tuh . Sesungguhnya aku orang baru di Kuala Lumpur dan aku telah mendapat ramai kenalan kerana BloggeR !

Foto Gedik Sket

Seriously aku cakap banyak halangan yang aku lalui time aku nak pergi ke Dewan Felda Merak Kayangan dan pertamanya aku bangun cun² kol 12 tengah hari coz aku tidur 6 pagi semalam . best x ? Bangun² Aina Roger aku yang Wedding abes pukul 3 petang . Ah sudah lambat dah ni pastu aku roger member aku dari UPM , tapi aku sedikit hampa kerana tak dijawab dan aku mengambil keputusan untuk pergi dengan Abang aku ( Jack ) dari Bandar Tasik Selatan .

Tujam minyak memang takde dan jam menunjukan pukul 1petang dan kitorang terus pecut ke Bandar Tasik Selatan dan terlihat Stesen Minyak BTS tutup ! (apakah?) Aku mula tak sedap hati coz wedding abes pukul 3pm dan jam dah 1.30pm . Terus kitorang pergi Cornought Shell dan . Dari situ kitorang pecut dengan kelajuan 120KM/H ( nek motor je ) dan abang aku cakap kompem sampai kol 2.00pm nie coz dia kerja kat JUPEM .

Dalam diam hujan ada sedikit renyai . Abang aku bersuara " Mel kalau dah memang takleh pergi takapalah tapi kita cuba pergi " . Aku angguk kepala dan cakap Go je Jan kalau kuyup pun dapat nasi minyak * aku tambah disitu wakaka . Kalau aku dah orang baru Kuala Lumpur , tau plak aku jalan nak pergi sana . Tup² aku ada ternampak orang ramai + bunga telur kaler pepel . Terus aku ngan abang aku masuk dan tengok kot² betul ke ?

Rupanya salah ! Cettt nasib baik tak masuk , kalau tak konpem perut aku penuh 2x haha . Tapi dalam masa yang sama aku ternampak sign board Dewan Merak Kayangan ke kanan . Pergh nasib baik aku ternampak abang polis tuh . Terus aku tanya Dewan Merak Kayangan nie ada kawen kan ? "Yeap dik masuk dalam tuh terus turun" kata abang polis kepada Melz .

Masuk² aku jadi tak tentu arah , mana aku nak masuk ni coz ramai gilos orang . Tapi aku dan abang aku bukan masuk dalam untuk makan tapi terus masuk toilet untuk setting rambut dan berkata "Mana tau ada jodoh kat sini plak" kata Jack kepada Melz. hahaha banyaklah kau punya jodoh . Tapi takpe rambut aku lurus , guna jari je haha .

Senyum

Aku Usha² dalam nak cari port nak duduk , nak roger si Ynaa xdapat coz line sangkut ntah ada plumbum kot kat atas dewan nie . Tup² ynaa panggil aku untuk kumpul dengan blogger² lain , hahaha ada lah aku jumpa Aina , Liyanaa , RaRa , Huda , lyana , dan Nurull

Sekarang aku nak review pasal Wedding Nur Sobrina Donnie Brasco . Bagi aku yang telah melihat wedding nie . first sekali aku tengok corak perkahwinan yang sempoi dan pemilihan warna pink dan putih yang sememangnya terbaik dari ladang . Smooth colour beb sedap je mata memandang haha . Catering yang best dan serve terbaik jgak sebab aku makan kek coklat yang sedap gila babas . Ramai gila kameraman sampai aku pun tiba² teringin nak jadi KameraMan ? apakah? cett dah kelaut dah nie..

Firstly To Emie : Tadehal coz kau Urgent time tuh . Congrats kau jadi pakcik
Secondly : Wedding nie gempak dan mantap serta terbaek ! Aku enjoy wedding nie .
Lastly : Hehe selamat Pengantin Baru Kepada Nur Sobrina Donnie Brasco .

End

47 Comments:

Mr. Cuz said...

seronok ko yer melz..klu xsmpai pun ko g jela kenduri yg ko jumpe tu..wakaka
dpat tak jodoh ko tu melz??haha

Hanc said...

Salam melZ~~ Aduh lupe lak semalam aku nak jumpe koe.. Betul ke ko nak belanja aku??~~ hahah~~ baru ingat aku kat sabah Pula~~ hihihihi~~

Tahniah Kepada pengantin ek~~ :D

BULLET said...

wei, apesal aku yang duk kl xdijemput ha? ni yang xpuas hati ni

s h a r v i na said...

kene tempuh byk halangan kn?
tp nsb sempat smpai gk!ehe..

btw, lame x drop by kt page u! ;)

Cik aiNa said...

hik3..mencabar sungguh perjalanan ko..tu la, sape suh bangun lambat..seb baik sempat..hahaa

Jogger said...

huhuhu.. xper mel...redah ujan sket... janji berbaloi2

aLeen aVriL said...

haiiissshh xpuas ati betoi aleen xdpt jumper blogger nih seme...dpt jmper ynaa je pon....

tp nk ckp wedding nih mang sempoi jer bak kater Melz...seme nyer smoonth sajork..

xde kelam kabut pon....huhu..jeles tgk dorg bgmbar...hasiiiihh..mkn ati mak noookksssss.......

~@k1 is @utuMn!~ said...

agree r ngn bullet!
ak pon ad je kt KL...
y???
y??
sedey tol~

ko bl nk kawen melz??? =)

YobSumo said...

seronok makan free! best best!

Mr.Clive said...

jom kawin ramai2!!!! :D
hahahah
leh makan free gak ramai2! :D

sI tEDI said...

selamat penganti baru ynaa

sI tEDI said...

selamat penganti baru ynaa

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah bestnya kan dapat jumpa geng2 blogger....

cikTi said...

bes btol g kat org kawen,.
ko ble plak,.

black_mel said...

wahhhh...ramai giler blogger yang ko jumpa....xpe melz...nnti ko jumpa jodoh dgn blogger2 lain...silap2 kawin 4,semua blogger..haha..

░♥si lampu neon♥░ said...

wahh bile ko nak kawen plak weh

♥miszluna™ said...

haa...


jumpe x sape2 yg ko berkenan kt wedding tuh?

sempat je setting rambut..
tp last2 ms mkn aku tgk rambut tu dh x tentu arah dh..
huhu

Lyana Hisham said...

sng2 g cr blogger single jela weyy ;)

Melz said...

cop cop : apa plak aku nak kawen plak nie .hahaha jalan jauh lagi aih. jodoh pun aku tamo cari lagi . cettt aku lebih suka idup single sambil makan pringles :D

Noorlaila Mohamed Nor said...

wahh cari jodoh kat wedding org yea
hahaha

hBz said...

uh..ruginye xkenal awal2..hamba yang berada di KL ni kompem dpt join kalau tak.

Eyriqazz said...

Bila pula giliran Melromeo?Jgn lupa jemput...Hehehe...

Hisham said...

salm terjah...bile lg???

Flo Alfera said...

hmmm best juga dapat peluang berjumpa dgn bloger2 yang lain :)

touyakaruma said...

"Abg² aku belum ada calon lagi termasuklah aku"

Salah satu cara nak tarik trafik ke blog nie . Weeeeeeeee

chokio_nia said...

nati ko kawen, ajak sume bloggers okeh mel..n paling penting kene tgu aku balek mesia..ok??

demand disitu..lol

|arieza| said...

so dh touch up rmbut dlm toilet tu. bertemu jodoh tak? hehehe

-N e Y r A- said...

gila nyesal tak pegi. cambest

♥chentaMAYA™ said...

besh nye dapat jmp blogger!
ahaha~

Liyanaa. said...

padan la rambut ko beralun2 je KWKAKAKAK

oh abg jack tu abg ko na?gilaa lain wkaka kim salam plis *koma*

wehhhhhhhh, jom blnja aku prosperity ;p

atiQah adNan said...

nanti aku kawen ko datang juga k..

+akufobia+ said...

kahwin gak akhirnya.da menghalalkan apa yang sebelum ni haram.hehe.

Kujie said...

mcm tak best je ending entri ni....sbb org lain yg bertemu jodoh..hehehe

Mr. J @ pengerindu.com said...

kawin kawin.

fiD said...

xsabo nak tengo ko kawen, hee,, jemput aku t tau bro

.idahassan. said...

kalo ko kawen, sume blogger kne trn JB.
ajak ramai2 :)

eiy_Da said...

i ingt u mau kawen tadik..ni da 8 mn mau letak?..hahha :P

+akufobia+ said...

rileks la kan.kahwin tu bukan nak buat lepas nafsu je.banyak amanah kena tanggung beb.

missfafalovemryugi said...

salam singgah...
jemput dtg blog...
mr melromeo,cmner yer nak tau sape kelik nuff kite?..
^_^

Cik Mira said...

tak sempat berjupa anda la melz :P laen kali okay? :D

Melz said...

Ya Allah aku busy gila bro's and girls . sry penat gila hahaha nanti aku check back okeh

miss lolly a.k.a luvfareda said...

lol kawen mwl datang oke ?

hihi.

keliks potatooo :P

Melz said...

lolly : Woraite ? bukan kita kawen ke loly ? hahaha cettt

woraite sat lagi mel click

ღnurull.mrs21ღ said...

kek coklat sedap? hehehe.. kami x berdaya nk abeh kan 12 bijik tuh.. amek secara tamak kn?!

[ N ] ZuLaiNa said...

best2! tp x dpt jumpe n sembang ngan korang lelame...ade perasaan sgt segan di situ! :p

Make Dreams said...

is that on wedding?because i have seen this before on my wedding party.

btw, nice dress on that party.

Burge said...

i ingt u mau kawen tadik..ni da 8 mn mau letak?..hahha :P

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo