Tutorial and Tips Nuffnang For Newbie

Oct 15, 2009

Ikut step ini pada para New Nuffnang
Pftsss loyalty lebih sket incik nuff..huahua

1. Layari dan jangan Lari Nuffnang
2. Sign Up
3. Sign Up As Blogger
4. Isi borang tuh macam isi borang kawen! huahuahu.. ( mesti ada yang takut sebab nak masuk no Ic la apa lakan ? jangan takut pakcik ado nie..ahaks.. Korang isi je semua..
5. Korang approve kat email korang...
6. bukak Nuffnang tuh.. gi kat Add ad dan depa akan kuarkan bende nie




7. Bukak blog korang...sumbat dalam blog korang guna
Copy dari nuffnang pastu ...
Dashboard > Layout > Add a Gadget > HTML/JavaScript > Paste > save..
harus perhatikan betul² untuk Sidebar , Header dan rectangle .. okeh?

ada orang tanya apa glitterati tuh apa ? glitterati tuh korang boleh baca kat sini Glitterati

pada yang x paham..boleh roger aku.. aku sedia membantu ! hehe

La nie depa nak bagi duit.. apa korang tunggu laie ? aih..

____________________________________________________________________

TIPS yang selalu orang lupa nak taruk! ( bukan nuff dah )

Mungkin korang x perasan.. kenapa ko follow orang..tapi link ko xda kat gambaq tuh.. Contoh ...


Xda link kan? camna aku nak masuk blog korang... So mungkin bende nie agak remeh temeh seperti makan tempe ... tapi agak blur² pada New Blogger..

So kat sini cara dia mudah..

cara dia Options > Site Setting > add Link

Sekian Tutorial yang mudah oleh Melz :) Pada New Blogger..jangan segan silu minta tanya ..




27 Comments:

YnaaOhYnaa said...

wah best nie..
caya lah mel.
hikhik

miss hirose said...

mel mcmmane nk cpt dpt duit nuff??
su da lme giler tp kan br dpt rm0.25sen..uwaaaa

zaiMi said...

nuffnang yg sgt kedekut.. haha

Melz said...

ynaa : kah².. nie pun ada orang tanya.. so mel decide buat post terus

su : erm.. mel suggest Su taruk nuffnang paling atas..so visitor boleh nampak ngan jelas + Su kene rajin gi blog orang tekan dan tinggalkan msg ;) hehe
( hasil sama² )

Zaimi : Uish mana ada kedekut .. hahah kire ok what depa bg duit kat kite ;P huahua

siggplus said...

oleh kerana kau rajin buat tutorial ni, aku kasi klik iklan kfc sebagai ganjaran..heh

Melz said...

siggplus : KFC pun aku bedal ajer la..walaupun dah kenyang tahap dewa²..huahua thnx sigg.. :)

cybernetic88 said...

ha!. tol tu. slalu org lpe nk ltk link. punya la susah nk follow blk. adoi. tp aku xmkn tempe. aku mkn kebab. haha

Melz said...

acapz : tula ..ada orang amek temeh je mende nie... neway apsal makan kebab plak ? dah gian ? huahuahua

cybernetic88 said...

ey2. aku bru ingt kowt. dulu hang la xltk link tu kn?. puas aku cari ko. nsb ko ltk link kt shoutmix. haha. kntoi. a'ah dah gian. ckp la ko nk jgk. haha

Melz said...

acapz : a-ah dulu pun xletak..terlupa.. cam aku cakap latuh..bende remeh.. hahaha tuh yang kite lupa :)

aku dah lama gian kebab... huahuahua mmg la nak kalau ko huluq 1 - 2

miss lolly a.k.a luvfareda said...

tengs cikgu:):):):)

shahz said...

mcm mane nak daftar blog kat pengurus yang dier kate tu..

wat xleh pun. dier kate xdftar lgi..
hurmmm..
blh tlg gtau x..

tq

Melz said...

shaz :

boleh tolong ajer :)

Erm tapi kasi detail lagi shahz

skarang nie dah sampai mana?

tq :)

lizz said...

ko tau camner aku leh bermurah ati nk wat contest kat blog aku?? cuz ade duit nuffnang. hehehe! last 2 weeks dah kuar rm140. now, baru ade rm44. so, nk kene tggu cukup..nk cash out lagi.

*wei, bak emel..

Melz said...

lizz : pergh kayan..huahuahua.. bagi la tips sket kat newbie nie lizz :) sian depa :P

Email aku : Muzammil@bsdit.com

nur-al-AIN said...

sifuu, ajar la nk gune nn ni.. dh tepek byk adv, mcm u gk.. 0 sen jee

shahz said...

mel, sha da register kat nuffnang tu, then dier suh sha daftar kat pengurus dulu b4 nak amik coding tu n paste kat blog kan. bile sha da daftar,pastu sha stuck kat situ. da click kat daftar blog. sampai situ j.

Melz said...

nur-Al-AIN : nur kene pakat ngan geng lain..kalau nur pergi tempat orang.. nur kene click + cakap kat shout box dorang..nanti dorang akan balas serangan nuffnang :)

Melz said...

shahz : shahz bagi mel ym.. kite talk sana :) okeh ? boleh tunjuk SS

shahz said...

melz, kat ofis sha xleh ym, kene blok. email kat sha boleh..shahzpeanut@gmail.com

nurayunni said...

aku masih xpham lar...aku bute it ckit..da daftar..tp xthu nk copy kt mne...tolg email care2 die..plz....spogebob_ayunni@yahoo.com

Melz said...

Nurayunni : Ym je xleh ke ? hehe lagi senang nak ajar kat sane..

farenova said...

Mel akak segan jab nak tanya..akak sebenarnye tak jumpe pun option ..setting, site link tu kat mane ye dik..tq

farenova said...

alamak malunye..akak sendiri dah jumpe dah

Melz said...

farenova : eh takyah segan :)

okeh camni.. dekat bahagian follower tuh

1. ada tulis sign in
2. tekan google
3. Tulis Email + password
4. baru kuar Option
5. site settings
6. Add link

a1zudd1n said...

yg seting ak jumpe..
tp yg add link ak x jumpe lak..
huhu

detektif cyber said...

paling2 aq tak suke ialah blogger yg surh clik nuff dia,ingat kita ni rjin sangat kew...ada yag hntr comment"nuff sedang tido"apa bende tuh semua..kalau diorag ada depan mata aq aq ckp mamcm mi"lu apesal nak suruh gua clik2,ingt gua suka clik2 ke"mesti ngis nyew..hoho,usahalah majukan blog tuh...knnyew suruh org clik nuff..aq hri ni baru dapat 75 sen pun bersyukur dah..hoho

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo