Tips Perli Tuan Kedai Makan

Oct 28, 2009


Sekarang aku rasa cam nak berbicara kat kedai makan...
Tips nie.. Take note..haha cara nak Perli tuan kedai makan yang x sedap!!!

Situasi pertama :
Kak baper semua nie ?
Kak : Erm Air tembikai , Air Oren , Teh Susu , Ais kosong .
Melz : Owh ya kak.. air tembikai nie warna dia sungguh menyerlah..tapi kenapa rasa dia macam ais kosong ?
Kak : ekkkk...
Melz : so saya nak bayar harga macam ais kosong ke ?
kak : Ekkkkkkkkkkk...

Situasi Kedua :
Kak Baper semua nie ?
Kak : Erm Nasi Puteh daging merah , Nasi Goreng USA , Nasi Goreng pattaya .
Melz : Owh Air dia bayar..
Kak : Okeh Nasi semuanya RM 30
Melz : Gulp.. kak...akak rasa Saya ada terselit Makanan ala² western ke ?
Kak : ekkkk...

Situasi Ketiga :
Bang Baper semua nie ?
Bang : Cincai² Rm15..
Melz : Bang saya tunggu nak dapat Nasi Puteh pun 1jam 30 minit.. saya nie kerja ikut jam bang.. 1 jam saya kene charge Rm20.. camne nie bang rugi dah saya ?
Bang : Ekkkk..

MelWhisper : Nak buat yang kat atas nie boleh kot..Tapi janganlah korang buat muka Seposen..jangan! buat muka xda sen! baru depa Kesian...wakakakaka..Calooo bettey

tambah sket...

kalaulah member aku pun perli kat Situasi pertama :

Member : betul lah kak..air Fresh oren nie warna pun menyerlah..tapi ish... biar betul rase cam air kunyit.. menjilat sampai mata sye terkenyit²
Kak : eekkkk

42 Comments:

lizz said...

kahkahkah. ko ni ade2 je naa :P tp, bab situasi no3 aku suke. muahaha

~mistixora~ said...

nty nak try lar..
haha..

aLeen aVriL said...

uikkssss...
Melz penah kene ker bnde2 nih Melz...?

cian Melz...huhuh..tp xbrani aleen nk jwp lagu tuh..

huhuhu...

BuDok PaHanG! said...

SukE
TaPi xmO buaT =n_n=

Melz said...

lizz : aku mesti la nak kene ada..hahaha.. no 3 tuh ayat paling power ke ? :D

mistixora : try tapi jangan link kat mel okeh..hahahaha bahaya²

Aleen : eh tadelah..nie mel terpikir sebab tadi minum air tembikai..tapi rasa cam ais kosong..

budok Pahang : haha cuba la try buat :P mana tau dapat makan free ke :P hahahaha

itafukada said...

haha..bagus2..
aku nak praktikkan yg buat muka xdak sen tu la.lalala...~

Melz said...

itafukada : hahaha muka xda sen tuh camna erk rupa dia agak² ? hahahaha xleh blah

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

class kan komen @ perli..leh praktik pas nie..agak2 klu kena penampo nan tokei kedai tue..leh jumpa ko dak..sebab kasi idea nie..wkakakakakaka

Melz said...

purplelicious : hahaha boleh ajer.. saya sanggup menghadapinya..eceh.. :P

~@k1 is @utuMn!~ said...

kih2~
c2asi 1st 2..
bley diamalkn~
dgn mke ak yg mmg xde sen ni..
rcenyer mpu!
miahahaha

Melz said...

Aki : uiks? ..ekeceli mel x penah lagi tgk muka xda sen..camna tuh aki ? hahahaha... Screenshot sket tgk ..lalala

minTanG_teLip2 said...

hUo~. . .Leh EK cAmtUh. . . Lau ite jAdik tokeY kedAi Uh .. ite fire cAmpei ANgus mr meLz Uh

minTanG_teLip2 said...

hUo~. . .Leh EK cAmtUh. . . Lau ite jAdik tokeY kedAi Uh .. ite fire cAmpei ANgus mr meLz Uh

Azreen said...

bagus sungguh perli itu...hehe

Melz said...

minTanG_teLip2 : hahaha adakah anda ultraman ? huahau :P

azreen : Nak cuba x azreen ? Roger mel kalau nak cuba..mel tumpang sekaki..hahahaha

acap said...

ak nak terai.
tapi....
ish.
bahaya..

asna cute said...

muahahaha =p sengal ko nie melz~

rubi said...

sengal lar..
taffii..
cuba try cari "teknik menjawab soalan pak guard" kat google

hoho..

Melz said...

acap : Amek risiko bro..tapi poket kene berduit..hahahaha kalau dia nak angkat tangan..kita angkat duit :P

cybernetic88 said...

haha. aku nk ikut yg pertma tu. gmpk jgk an. dan2 xpyh byr kowt. haha.

Melz said...

asna : hahaha tape kadang² sengal kadang² puitis :P huahauhauahua

rubi : dah usha ;) nice jgak rubi..teruskan yer

Melz said...

acapz : hahahaha...kau buat..tapi jangan LINK kat aku..aku xbersalah...hahahaha

YanTzYanTtiE said...

aaaaaaahahahha..takot la melz....ade tak kalau i wat then die santau i??
hahahha

Melz said...

Yantz : eh xkan dia nak santau pasal bab makan kot..wakakakakakaka

Haneem said...

HAHAHAH!
harus dipraktikkan di kdai2 yg agak sengal service nye.
bgs2.

=)

Ries Lee said...

aku suka situasi ke3!

Melz said...

haneem : Once again praktik kan tapi jangan libatkan melz..hahahahaha

Melz said...

Ries lee : yang tuh mmg kene buat muka xda sen ..cuba try ries...ko berjaya aku tabik spring

chokio_nia said...

haha...mesti ko slalu kene gni kan..kalo aku, aku byr sket je pastu trus blah..haha

Melz said...

Chokio : wah ganas ko nie..hahaha jangan selalu wat.. :P bahaya :! hahaha

Nazra~ said...

ni mesti melz slalu buat kan. mesti dh pakar :P

touyakaruma said...

bagus nie leh amal selalu

Melz said...

Nazra : hahaha pakar ? wah ada gaya x ? :P

touya : Amal tapi jangan link kat aku :P hahahahaha

Arief Arf said...

thanx for the tip.
looks like i'll be using the first tip a lot.
hahaha

Melz said...

Arief : hahahaha guna jangan x guna! rugi kalau x guna...air tak sedap kita bayar mahal² apa kes :P

mumu said...

tips ape ni :-?

Melz said...

mumu : hahaha Tips nak makan free :) jangan ikut tau! hahaha

zan-xray said...

tak sampai hati kalau tengok tukang kira tu cun melecun hehe
ataupun anak tokey tu cun gak

Apa2 pun pelanggan sentiasa betul

Cik aiNa said...

mintak camtu sure kena lempang ngan akak kedai tu..hahaa

Melz said...

zan : hahahah kau cepat cair la zan..elek.. muke kene cover macho..baru dia plak yang cair.. kalau kau cakap camtuh mesti lagi cair..huahuahauhau


cikaina : hahaha x la...akak tuh baik! xlempang² :P

Budak Malu818 said...

salam..
hehehe..nice tip..
tang air tembikai 2,xbleh blah..

Anonymous said...

klo kdai mamak cmne bro.. kite perli hape pon mst dia ckp... ada ada ada... ha3

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo