Thanks NuffNang ♥ Buffered

Oct 20, 2009

Toce² kepada Encik Nuffnang..dan disebabkan aku sukew sangat so..amekko satu pantun dariku..

Jalan² di pagi hari dengan hati yang senang ,
Nak jahit baju ada jarum tapi xda benang ,
Buluh dah abes camna nak buat lemang ,
Buffered Diberi oleh incik Nuffnang .

Once again Terimas kepada Nuffnang coz bagi aku Buffered.. huahua
Buffered tersebut adalah Nokia N97 yang gambarnya adalah seperti dibawah :


Aku nie seorang pemalas ? yes.. Korang x caya ? Cuba Korang Usha nie PEMALAS haha... amacam percaya dak? uhuks.. neway kalau korang nak tau spec n97 nie camne... korang boleh la usha kat SINI atau SANA atau SITU

Neway , Setahu aku yang x suka makan tauhu nie.. ada kuar 2 jenis..
Mini ngan Besaq.. Boleh diusha kat SANASINISITU

Harga dia ? erm kalau matematik aku masih power.. tolak itu nie darab bahagi ².. dalam RM2.4k hah ? amacam.. harga macam sebijiks laptop nia :P

Henset nie My Bro yang punya.. Korang boleh usha dia kat Pesbuk
Note555 : orang cakap dia ensem... " Aku x Cakap ok! " wakaka

MelWhisper : Neway Once again.. Toce kepada Incik nuffnang kerana memberi ku buffered..Neway aku seorang pemalas! ingat tuh..wakaka kalau korang nak tau apa itu buffered..boleh Usha dekat Blog LIZARAZAK (thnx babe bagi adiah 10hinggit) i ♥ u

45 Comments:

Encik Azizan said...

ist..hahaha..weh bro,klu dpr kempen ni pe lg..rajin2 la upsate...br hot..hahahaa

aku klik dah utk arni..jgn lupe klik digi aku plk..wkaka

Melz said...

Azizan : wakakka itu la pasal.. tapi bende kempen nie tak click pun tape.. just ikut ctr :D neway jangan ko kata update.. downdate .. date"ting semua aku bedal..wakkakaka

CikYana(",) said...

b4 ni yana dpt buffered campaign digi broadband
huhuhu
hrp2 pasni dpt la lg
hehehe

Melz said...

cikyana : hehe harap² akan dapat.. :P sebab kalau dapat kaya ;P

Encik Azizan said...

nko mmg..bedal sume..jgn ba bedul bedal suda..pe tu?aku pon xtaw .hahaha

siggplus said...

hebat kau..
aku punya ctr bonus br 7 sen..current earning br 28 sen..heh

Melz said...

eh...tade la hebat..aku blogger biasa jgak sigg :) aku nyer CTR +RM0.17
current Rm0.66

aLeen aVriL said...

korg ok ler lagik ade jugak dpt..
aku 1 sen pon non ado...
huhuhu..
sedih2..

neway korg jgn lupe click2 jugak kat blog aku...
huhuhu.....

Melz said...

encik azizan : wakakak.. bedul ? aku pun tatau...cam aku usha dewan bahasa dan Pusaka :P

Melz said...

aleen : ala aleen relax meh :) rezeki sok lusa datang la tuh hehe..

neway teringin nak buat Tips untuk KEdua :)

CY3.5 said...

along ada 5 biji buffered ni ha.. hinsh.. tp jarang je kuar.. jangan tup2 dah abis je udah..

Melz said...

along : haha 5 buffered ftw.. baby nyer ada gak kuar kat SS tuh.. ada la dalam 1 jam..huahua

Along Arman said...

besh ker buffered tuh? along agak blur ngan nuff,, huhuh..

Melz said...

along arman : best along..tuh tanya otai kat atas mel tuh ;P hahaha

lizz said...

erk, aku gak yg xdpt kempen nokia ni. padahal, suke nk mati tgk iklan ni. muahahaha

Melz said...

Lizz : jangan suka nak mati..!! aku nak join next contest.. wakkaka.. ala ok la tuh ko dapat Digi.. kuning².. boleh ko belasah 1 ringgit sampai lebam :P

arque said...

apekah itu buffered? -_-

{lumut} said...

melz,
aku dpt gak buffered earning tuh.tapi pe bezanya dgn campaign biasa tuh?yg ade kat bwj buffered tuh?xplain sikit.and bgtau mane nak paste codding iklan between entry.trimas sifu.hahaha

Melz said...

arque : tuh tanya akak lizarazak :P hahaha..

Encik Azizan said...

jimpa x kt kamus dewan bro?aku ada kamus indon on9nk cuba?hahaha

Melz said...

Lumut,
okeh buffered earning sangat jauh berbeza ngan Campaign biasa

Buffered earning : bende nie tak semua boleh dapat dengan mudah.. cuma kalau nuffnang baik hati ajer nak bagi kat sapa..bende nie pun aku rase average 1 minggu - 2 minggu.. dan buffered earning nie xperlu orang click atau apa..cuma naikkan lagi Traffic ko..jumlah buffered earning jauh lagi tinggi dari campaign biasa..

Campaign biasa : bende nie cam bese CPC - Cost per Click.. yang hanya satu click berharga 0.25 sen - rm 1.50 PerCLICK...

boleh ?

Melz said...

Encik Azizan : aku x jumpa! wakakak ko bagi aku maksud dia..huahua

+akufobia+ said...

kalau buffer maknanya apa?

{lumut} said...

melz...
thanx..puas ati dgn jawapan kamu.
tapi nak tanye lagi.
coding iklan betw entry tuh nak paste kat ner?apesal buat tp xjd?
ke aku yg sangap?adeh wat malu..sori...hamba hanya menumpang tanye..=p.

melz,thanx sudi dtg blog..
aku tulis skadar terlintas.nak link blog kamu k.=)

Melz said...

Lumut : ops tertinggal plak..maaf..
senang ajer tuh

Dashboard > Layout > Edit Html > Expand Widget Templates >


CTRL + F " Cari

<!-- navigation -->

dan copy dari nuffnang..

paste sebelum

</b:loop>
<data:adEnd/>
</div>

Melz said...

lumut : x apa.. ko tak faham.. ko xtanya.. aku x kesah :)

Melz said...

asyraf : buffer - buffered bkan sama ke ? hehe ntah .. mel x khatam kamus oxford >.<

cybernetic88 said...

ouh best ye men nuffnang ni ek. haha. nk try pasng jgk la. dpt buffered cam ko syok jgk. hahaha

Melz said...

acapz : sumbat je weh..jangan x sumbat.. tak rugi apa pun..wakakakkaka

atyn said...

suka ni ! ;)

Melz said...

atyn : uish mesti la sukew! wakakkaa :P happy gilew

Encik Azizan said...

ak sndri x jmpa..aku men bedal je bro..wkakaa

Melz said...

encik azizan : wakaka tapa kita pakai kamus dewan orang ramai..apa kata anda ? orang dibawah ?:P

chipsmore said...

aku nak tanya..apa beza bufferd dgn metrd ea??

chipsmore said...

add ym aku..aku banyak benda nak tanya kat kau..

moon_blink2@yahoo.com

Melz said...

chipsmore : buffered tuh tgh dalam campaign.. metered tuh dah abes campaing + dah calculate :P hehe

+akufobia+ said...

jom sama khatam.aa.macam mana ek?

Melz said...

asyraf : khatam apa tuh asyraf ? hahaha >.<

Noorlaila Mohamed Nor said...

nak jugak
macam mana nak dapat

Melz said...

noorlaila : pokoknya kene glitter kot... ntah la.. tapi incik nuffnang pilih kot :P

+akufobia+ said...

khatamkan kamus.keke.

Melz said...

Akufobia : berbuih aku nak khatam tuh..hahaha .. tgk la cane :P wakakakak

acap said...

cayalah!

Melz said...

acap : percayalah~~~ kasih mu : Lagu Datuk Siti : huahauhauahua

sukiminna said...

wey pantun ko tu tak kena bunyi wei, lemang dengan nang mana same bunyi .. tak aci seyh..woot2.chow

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo