Terluka - Lyrics Oleh Melz..

Oct 15, 2009

MACAM SAJAK ATAU MACAM LAGU?


Aku cuba nak buat lagu...tapi aku masih belajar...
genre lagu nie aku rase

Lyrics ditulis oleh Melz
Gengre diimpikan RAP
Penyanyi diimpikan Ahli Fiqir atau aku yang akan nyanyikan
KALAU korang nak nyanyi..wat rentak RAP na... hahhaha
HUAHUA TAK SANGGUP MAK! :P


Adakah hati ini akan terluka ?

Yaaa ia akan terluka jika ia tak dijaga ,
namun ia xkan terluka jika ia dilupa ,
namun mampukah engkau melupakannya ,
Lupa atau lupa , itu cuma pada nama ,
ya cerita pada nama bukan pada cerita .

Jika ku tinggalkan kau tanpa menyapa ,
adakah kau akan tertanya - tanya ,
Ku ingin mencuba tapi ku tidak suka ,
Aku suka pada kau bukan pada gaya ,
tapi pada hati yang ikhlas ternyata ,
tanpa mencuba ku takkan berdaya ,
tanpa berdaya hati takkan terluka .

Kau aku dan dia semua serupa ,
tapi aku takkan jadi macam dia atau dia ,
Aku terus menjadi aku dan terus terluka ,
walaupun perit dihati tapi ku harus mencuba ,
tapi tiada apa untuk dibangga ,
Hanyalah suatu cerita yang tiada ,
Cerita yang tiada serta tidak nyata ,

Semalam hari ahad ada rumah terbuka ,
Tiada apa yang membuatkan ku suka tapi duka ,
Kau bagi ku duka seperti aku tidak pernah rase cuka ,
Aku suka bila kau pandang ku dengan senyuman dimuka ,
Namun senyuman hanyalah khayalan semata -mata .
Senyuman yang membuatkan aku terleka ,
dan membuatkan ku terjaga pabila hilang di mata ,

Adakah esok masih ada untuk kita ,
adakah kau masih suka pada aku atau dia ,
aku tak ingin persoalan tapi aku ingin cerita ,
cerita bukan kerna dia atau dia , tapi tentang kita .
tanpa mencuba ku takkan berdaya ,
Aku ingin bertanya dan bertanya ,
adakah ia sudah terluka ?
adakah ia telah terluka ?


Akhirnya terluka ..


Melwhisper :
Cerita ini bukanlah kerana ku ingin bergaya ,
tapi cerita ini hanyalah idea yang tiba-tiba ,
Cerita ini juga tiada kene mengena dengan dia atau dia ,


41 Comments:

Fatehah A. said...

xsesuai wat lgu.wat sajak ok kot.heheh

Melz said...

fatehah : hahaha nak kene improve lagi nanti...sebab gap terlalu panjang + kurang chorus :P

siggplus said...

kenapa hujung mesti bunyi a?lu bukan buat sajak..

lu buat lagu..
lg 1, lu buat lagu kasi chord sekali lah..gua try main...sedap gua kasi komen lg skali..

cikgu bagi markah E untuk lirik macam ni..
hahaha

Melz said...

Siggplus : ko bedal aje C EM DM F ulang² wakakaka...aku x try lagi dowh..nie pun duk layan jer

pergh E..hina sia..FAILED wakakka

siggplus said...

mana boleh bedal2..kau ingt aku komposer murahan?aku kalau orang nak mintak aku compose muzik utk diorang aku mintak bayaran 2 juta 1 lagu tau?tapi sebab kawan2 aku kasi diskaun kau dtg klik nuff aku je..hahaha

Melz said...

siggplus : setan.. boleh plak aku nak bayaq ko 2 jutaq...berputaq pale aku kalau aku bayaq kat ekau camtuh..wakakaka...ye jab lagi aku go tekan..ko pun tekan..tuh syarat wajib..wakakak

cybernetic88 said...

mel aku nk men bass. spe nk men drum ngn lead. angkt tngn cpt!. composer mel ni. psti gmpk la. haha

Melz said...

Acapz : ko men bass.. aku men Lead..

wakakkaa ada 2 lagi..

Sapa nak jadi VOKALIST + DRUMMER

pat² amek borang kat tepi toilet tuh! :P

LuVidA^^ said...

ida ni bute seni sket....

tapi untuk permulaan...

agak2 ni ok la kot kan?

=D

chipsmore said...

kau apasal nak sedih sedih?? haha..
dah dah..burok muka kau nanti...hee..
klik iklan kau ;)

Melz said...

cikepal.. deng mana aku ada sedih..wakaka tuh baca "

Cerita ini bukanlah kerana ku ingin bergaya ,
tapi cerita ini hanyalah idea yang tiba-tiba ,
Cerita ini juga tiada kene mengena dengan dia atau dia , "

Melz said...

luvida : kah² mel nie lagi la buta IT,Chenta,Seni jgak huahua nie pun main hontam ajer

Samaira said...

kisah betol ke ni kakaka

Melz said...

Samaira : oh tidak..tidak sama sekali.. huahua coretan tanpa ada perasaan :) hek²

zaiMi said...

lagu yg mungkin best pade pncipta lagu die tp tidak pada org lain.. hahah

Melz said...

zaimi : mungkin kene tunggu orang yang terkene ngan salam silam depa..huahua baru tersyahdu

~mistixora~ said...

kelakar la kamu neh..!
hakhakhak..

+akufobia+ said...

cuba la nyanyi sikit.mana tahu sedap.keke.kadang lyric tak best tapi suara sedap boleh je jadi.kadang lyric best nyanyi tak sedap pun tak jadi gak.

Melz said...

mistixora : kelakar yerk :) hek-hek

Melz said...

asyraf : cuba ko nyanyi dulu asyraf.. hahaha pastu ko pas kat aku rhythm dia camne :D huahua..

nadia said...

tlisan kaler biru tuh lrik lgu gak ke ;)

mcm bes..nk nyanyi bole?

thanx sudi lalu blog yg humble mumble :D

Melz said...

nadia : eh biru ? eh takdelah..takde kene mengena ngan lyrics tuh..hahaha awat ?

nadia said...

tak da papa..sja tnya..kot2 trmsuk lam lrik..hehe.. ;p

Melz said...

nadia : hahaha.. tuh trademark..whisper senyap :P

keSENGALan teserlah.. said...

waaaahhh..
comey lagu nieh..
bayangkan kalo ade rentak..
tak reti nk wat rentak sendiri nieh..
merapu je..
cbe arh wat melodi gne gitar ke..
haha..

Melz said...

kesengalan terserlah : akan mel cuba nanti.. ada nak campur chorus sket nanti..hahaha stay tune dengar suara den yang x sodap na! huahua

nadia said...

whisper snyap??mmg snyap pon..tlisan tdak bole brkata kata..haha.. XD

Melz said...

nadia : kah kah..betui-betui! ku terkene ;) huahua..

nadia try la cari rhythm :D huahua

nadia said...

sy agak kureng2 bab2 neyh..klu nk mrsakkan tu amatlah terer..maw?

Melz said...

nadia : kah-kah.. kadangkadang yang rosak tuh la best.. uhuks ..try la.. :P

nadia said...

mcm mna nk sbmit?pkai kmenkah??haha..

azzaliena suziantie said...

hoho...
penulis lirik ape...
haha
penyanyi sapeee...??
wakaka

lizz said...

not bad! tp, wat lagu rap ok ni. hehehehe
*wei, bak sini email..aku dah buy prepaid dah ni.

Melz said...

nadia : haah pakai comment..boleh ke ? hahaha try-try :P

Melz said...

azzaliena : Masih belum Copyright tuh..wakaka xda penyanyi lagi..mungkin mel kot..haha

Melz said...

lizz : weh kan dah bagi... hahaha.. mmg lagu nie aku nak wat rap pun..hahaha

nadia said...

da submit..dgr tak??

Melz said...

nadia : hahaha nak dengar kat celah mana tuh nadia oit :P hahaha

nadia said...

haha..abeh tuh maw submit d mana??

Melz said...

nadia : record + email kat mel.. huahua

sya ar said...

wah, not bad oh.

tp aku tak reti nak ber-RAP.

hehee.

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo