MunaSarawak Diriku

Oct 12, 2009

Assalamualaikum . Aku Melz.. Aku X Boleh Serious sebab Makcik itu Bajet Licious..

Entry kali ini agak Spesel sket seperti burger king daging dabel spesel.. sebab apa ? sebab aku akan kutuks diriku ;P dan aku akan pujiks diriku :)Kenapa ? ahaks..Bukan kerana aku suka makan kebab.. tapi kerana aku dah cuber untuk munasarawak diriku ini ! yeap ekceli bukan senang orang pujiks kite !

Imba Kutuks :
Pertamanya.. aku suka Kerja Bertangguh . Yes itulah sifat aku yang dari dulunya sampai la nie.. Kerja bertangguh nie mmg siyes aku cakap banyak keburukan dari kebaikan.. ahaks.. Keburukan dia kalau korang nak tau :

1. Banyak Benda/maklumat tercicir sampai korang terkucir..
2. Buat kerja hingga lewat malam sehingga penat pada keesokan hari ( cam aram ayat bm aku )
3. Taktau apa yang dibuat ibarat menelan panadol 10 bijik tanpa rase segan & silu setiap 1 minit
4. Ibarat menjadi sebijik Mesin Photostat sekiranya sesuatu kerja itu melibatkan penulisan..
5. Kebaikan dia - Tujam macam² Idea Kuar

Keduanya.. aku ¼ pemalas . Yes itulah sifat aku yang sejak dua tiga menjak sampai jadi bujang terlajak.. oh ya take note disitu ya.. ¼ jer .. bukan Full.. Neway walaupun separa , ia tetap malas.. uhuks okeh.. Keburukan Malas aku nie telah membuatkan aku..

1. ¼ malas nak basuh baju..aku antar DOBI ajer.. Rm7 harge seminggu punya baju..ok wat?
2. ¼ malas nak kemas tempat tiduq.. huahua.. kadang² aku kemas okeh !
3. ¼ malas nak wat keje kalau orang sekeliling aku malas..siyes sit aku cakap..
4. ¼ malas untuk menjadi Rajin.. huahuahua..

Pujiks :
Pertamanyer , aku suke berkongsi .. uhuks yeap.. aku akan cari apa jua cara sekalipun untuk berkonsi dalam dunia maya..reallife pun uhuks..tanya member aku! huahua.. tapi material agak beragak jgak untuk berkongsi..haha.. neway kebaikan :

1. Akan dapat pengetahuan yang lebih kalau kite berkongsi .. ahaks sumpah tak tipu! haha sebab kalau ko berkongsi.. orang len pun akan terasa ingin berkongsi..so bak kata pepetah ntah

" Aku ada 1 bijik oren , ko ada 1 bijik oren . kite tukar oren . ko dapat 1 bijik oren dan aku dapat 1 bijik oren jgak . tapi kalau aku ada 1 knowledge , ko ada 1 knowledge . kite tukar knowledge tuh . ko ngan aku ada 2 knowledge :) "

2. Dapat pahala :) Alhamdullilah syukur nikmat Malaysia maju rakyat selamat..
3. Kite akan rase best sangat kalau dapat tolong orang..rase minum air fresh oren..
4. keburukan - orang akan cakap - ah ko beriyer la.. wtfish? GTFO please .. ko x suke ko blah.. cam GudGud jer :)

Keduanyer , aku suke mencuber .. uhuks yeap .. sebab aku nak tambah knowledge dan aku nak rase apa yang best kalau aku cube bende tuh. sebab kalau best aku akan berkongsi..huahua.. kebaikan dia untuk aku:

1. Ofcoz dapat experience kat situ kan ? uhuks
2. Ofcoz dapat rase apa yang best dan x best kalau bende itu dicube..
3. rase best sangat² kalau bende yang kite try tuh berjaya! seperti berjaya times square mahupun jaya jusco. z z z
4. keburukan - aku buat semuanyer ¼ ajer bila dah buat tuh...haha

MelWhisper : Sekianz dari Melz .. uhuks aku bukanlah seorang yang bagus sangat , tapi aku suka ngan cara dan style diriku :) uhuks just my 2cent . .

35 Comments:

adeQ faRra said...

bgus cara kutukan n pujian tu.....ahaks.....
but ble ditambah2 thp kmalasan tu da jd 4/4 da tu.......sme dgn 1.....hihihi.....byk x tu?

Encik Azizan said...

bgs2.yakin diri..aku pun jenis yg suke tggh2..keje last mnte mmg bez..hehe

Melz said...

adeq : wah² kalau boleh 0/4 la adeq! hahaha ;P dush² tamao malas² deh :P

Melz said...

Azizan : haha mmg kan? Keje tangguh mmg best gilew! huahua

shal said...

haha....
double spesel wit double beefsss...
great! hehe...
sma la.. aku pun malas gak akher2 nie..
isk3..

Melz said...

shal : kah kah.. beef yer! mmg mantap!.. weh ko pun sama ngan aku ke? malas? huahua..boleh geng weh

siggplus said...

adakah ini entri untuk cakap kau reti tulis 1/4 guna ctrl+1326362?haha

btw lu cakap lu suka berkongsi, agak2 awek lu boleh kongsi ngn gua?haha

Melz said...

siggplus : wakaka bagus! ko juga suke berkongsi ! share tuh kasi highlight

FN + ALT + 1452 huahua...

gilew lu kongsi awek...huahua kalau aku terkongsi mmg sah aku kene beli senapang gajah dan tembak ko dalam jarak 5Meter.huahua

misz benida said...

aku punya thap kmlasan xde la truk sgt..
aku mls nk blaja je..
yg len aku onn..
haha

Melz said...

benida : uish malas nak belajaq? abes sekarang nie tgh keje ke belajaq ? huahua

SeE-DaH said...

standard ar tuh.. nama pon lelaki kan.. hehe.. atleast ada jgak la kan.. 1/4.. means that, ikut mud la kan kalo nk rajin.. rite?

YanTzYanTtiE said...

not that bad la melz... =P agaknye i lagi buruk prangai kot..hahahha

Melz said...

Seedah - Ekceli mel akan terlampau rajinz kalau Terjeles + termarah etc :) huahua.. semua bende nak dibuat.. muahaha

lizz said...

alah, le;aki ke pompuan same je ni kalau dah malas...dobi pun dobi lah. aku bukan xnak anto dobi..tapi, duit selalunyer tinggal 5osen aje time2 nak pegi. wakakaka

Melz said...

yan : izit ? haha bad yang mana satu tuh... kekeke :P

Melz said...

lizz : wakaka apa lagi ? tawar menawar la lizz bak kata x-po..huahua

cybernetic88 said...

haha. bgus la hang ni. thp mls tu sme cam aku!. haha

YanTzYanTtiE said...

hahah..dunno la babe =p...hahahaha

miss lolly said...

mel ke tu? alahai speq die.keh4

em.lol pom suka tangguh2 kje.chaiiiiiiiit

+akufobia+ said...

kongsikongsi lagi.kongsikongsikongsini.

Melz said...

acapz : adeh jgn pujiks aku lagi acapz.. huahua kutuks aku 1 kali lagi! huahauahuahua

Melz said...

Yan : Sokey la beb.. hahaha

Melz said...

loly : haha kenapa ngan spek mel ? mao ke ? huahuahua... meh rm165.. bayaq kat member mel

Melz said...

asyraf : wakakak ...yeap aku akan berkongsi selagi aku masih ada.. puh macam ayat shadu la plak.. huahua

zan-xray said...

aku pun suka gak kerja bertangguh ni.. macam2 idea gila keluar.
kalau buat awal ada je yang silap salah, tak tepat pastu kena wat lagi sekali..
pe2 pun konsep idea data msti dah ada dulu kalau nak buat kerja ujung ni hehe..

pasal kongsi ilmu, setuju dengan mu Melz, selain dapat pahala, ilmu pun tak ilang.

+akufobia+ said...

rembat ayat kamu.pasal kongsi oren.editubah sikit.kongsi is sharing.

Melz said...

zan : betul tuh zan..haha aku juga sokong..bende tuh semua mesti kene ada sebelum rase nak buat kerja bertangguh..hahaha dan ekceli aku rase juga semua Data , Idea tuh kalau dah ada awal² seriously kite akan tangguh kerja itu :)

Melz said...

akufobia : haha amek la asyraf.. tuh pun aku ada edit sket..hehe sharing is caring :)

Nazra~ said...

walaweh mcm biodata lah plak :P

Melz said...

nazra : wakaka ap plak biodata ? huahua

wantie said...

bagus.. bagus...
belajor belajor ler memunasarawakkan dirimu melz..

Tapi kalau kerja selalu bertangguh tak baik kan. kena plak masa ko tangguh. pas tu ko sakit. Sapa nak jawab????

Mohd Hazri said...

good thing must be sharing. ko share 100% aku share 1/4. boleh ker?? huk huk

Melz said...

wantie : wah betul tuh.. hehe tapi kalau sakit .boleh amek mC :P huahua.. time mc kite wat keje ngee :P

Melz said...

Hazri : boleh ajer hazri asalkan kite ada semangat bertukar pendapat + bertukar Pengalaman :) betul ? hhehe

Anonymous said...

I would appreciate more visual materials, to make your blog more attractive, but your writing style really compensates it. But there is always place for improvement

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo