Masa itu Singkat Sangat

Oct 16, 2009

Masa itu orang dulu² cakap ibarat Emas kan? tapi la nie Emas kan dah boleh beli..Sampai Jamban pun boleh dibuat ngan emas..So boleh dibuat persoalan dah nie..so sekarang Nak diibaratkan apa? sebab Masa Confirm takleh rewind macam kite rewind kat Tv.. uhuks...

Hidup untuk dinikmati bukan sajer untuk dinikmati dengan keenakkan maggi didepan meja.tapi dinikmati dengan keindahan masa yang semakin lama semakin berlalu yang sememangnyer tak nampak dengan mata... aku tetibe terfikir sejenak.. aku tulis entry ini pun memakan masa..tapi adakah ia berbaloi untuk ku ? yes ia sangatlah berbaloi kerana ini disebabkan aku hendak berkongsi dengan korang tentang masa..

Ada aku timbulkan persoalan nie ngan member ku yang dia kerja dari ari senin sampai la sabtu dan kadang² ari ahad pun kene kerja ... Apakah ? tiada life sia .. uhuks Ahad kerja dah macam Bangla Mode..uhuks tapi nak wat cane kan ? tulah cara kite mencari rezeki untuk disuapkan ke mulut dan diproses ke dalam perut dan akhirnya dibuang..

Tapi gambar ini dah memberi makna dalam kehidupan seharian kita sekiranya kite bekerja...


Sama² lah kite renungkan..

umur kita semakin singkat
tapi apa yang telah kita buat
Umur muda jangan ligat
sebab nanti tak sempat
Roger² orang suku sakat
jom kite berpakat
cepat² lah bertaubat
aku tau aku x bagus sangat
tapi apa salahnya kita menginggat :)


26 Comments:

itafukada said...

btul3..masa itu time sbnrnya.huhu..
hargai masa yg ada sebelum terlambat..

Melz said...

itafukada : hek² masa itu time .. bkankah ia sama hahaha

Samaira said...

hehehe
jom tobat sama2 kekeke

aLeen aVriL said...

klu sebut time adlah mase & mase itu merupakan waktu same ke x melz??

hahhahaaaa....
Melz tengs coz mengingatkan pkre itu...

Melz said...

samaira : hehe tobat²

Melz said...

aleen avril : ur most welcome aleen :)
neway mel rase time dan mase itu ofcoz same :) sebab

Masa ; guna dewan bahasa dan pusaka
time ; guna kamus oxpod

cybernetic88 said...

uhuk. umur aku dah meningkat. aku semakin tuakah?. haha. bak skit maggi. ko ni entry xde mknn xsah =P

Melz said...

acapz : keh²... ko tua kan ? ko baca natang biru tuh 10x.. huahua...

mesti la makanan itu penting untuk kita ! hauhuahau tanpa makanan xda energy

misz benida said...

dri skolah rndah lgi aku tau msa itu emas,msa itu singkat.
tpi aku msih xreti nk hrgai msa..
aku mntak maap,masa.

siggplus said...

ini macam entri mengutuk gua secara sipi2 je?haha yela2 esok2 gua matang lah

Melz said...

misz benida : kah²..sian masa tuh..tapi kalau orang pikiaq lain..boleh sangat.. cara misz cakap macam Masa ibarat orang..huahua..siapakah Masa? :P

Melz said...

siggplus : keh² tang mana aku kutuks ko..adeh ada terkene ke sigg? meh² reply balik tang mana...aku xda maksud pun..huahua

siggplus said...

haha gua tau la harini gua meningkat lg tua, tp tak matang2 lg..haish..heh

actly gua tak terasa pun.saja bikin lu cuak..heh

Melz said...

siggplus : Gua cuak dowh..gerun..wakaka wtfish la aku dah comment kat ko nyer page tuh...

+akufobia+ said...

sama beringat,sama bertaubat.semoga kita tidak kembali kepada segala kekurangan yang pernah kita lakukan.

Wai said...

masa berjalan sanga cepat... sampai tak terasa umur dah meningkat...
uhuk!!!

chipsmore said...

umur kita semakin singkat
tapi apa yang telah kita buat
Umur muda jangan ligat
sebab nanti tak sempat
Roger² orang suku sakat
jom kite berpakat
cepat² lah bertaubat
aku tau aku x bagus sangat
tapi apa salahnya kita menginggat :)



i laikk ;)

Melz said...

asyraf : betultuh..haha aku sekadar menginggat :)

Melz said...

wai : betul tuh wai :P umur dah makin singkat.. amacam dah ada jodoh terdekat ? hahaha

Melz said...

cikepal : ekau suka ? den lagi Liokk ROFLMAO

chokio_nia said...

yup..mase memang sgt cepat berlalu..insap le pulak bace entri ko kali ne..

Melz said...

chokio_nia : wakakak abes entry lain x insap ke :P huahua

Ries Lee said...

masa semakin singkat dan berlalu pantas...
itu yg paling nyata sebenarnya..

fatin sulaiman said...

salam...

rasanya sama2 ingtkan xde masalah kot... at least org ingt.. huhu

Melz said...

Ries Lee :yea sampaikan kite kadang kadang x sedar kite dah banyak hilang masa.. ;)

Melz said...

fatin : wassalam intan :) hehe mel takut orang ingat mel bagus sangat..tuh yang tulis awal-awal :P

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo