Coretan untuk Difikirkan 3 ( Panas )

Oct 21, 2009

Aku tak pendek ,
Aku suka Merepek ,
Aku x suka Empeyek ,
Aku takde Awek ,


Bawak awek jalan² pergi sawah ,
Orang ckp jangan wat masalah ,
Dia cakap semua tuh tak salah ,
Apalagi terus buat muka xleh blah ,

Dulu time cinta semuanya kau la satu ,
Bila dah buat masalah jadi seribu satu ,
Bila dah lepas semua taknak mengaku ,
Kau cakap Malas la nak ungkit lagu tu,

Pes² Amek gambar senyum sampai ketelinga ,
pastu dah lama sket semua jadi singa ,
Bila dah break semua hilang kemana ,
baru mulut duk ternganga-nganga. ( betul ke eja nie )

Awl² kawan semua tak kenal lagi ,
Tgh² kapel semua sangap main bagi ,
Bila dah lama sket semua nak Maki² ,
La nie tengok muka pun makin benci .

Pergi sana sini semua ikat pakai tali ,
Awek/pakwe kentut semua wangi ,
Bila dah lama sket semuanya duk caci ,
La nie suka sangat duk perli² .

MelWhisper : sama² kita layanzzz Aku kering idea suda :P

32 Comments:

Naurah Napiha said...

hehehe..boleh jadi penulis lirik ni..

Nazra~ said...

haha nk letak melodi cmna ni? rock n roll atau zapin mahu pun joget?

:P

Melz said...

naurah : hahaha eh boleh ke ?? haha teringin jgak :P

eiy-Da said...

hahah..banyk tol ek idea mel ni eh..wat lagi2..hahah..
ni sal couple ni..der pengalaman kezz...so menarik n tertarik..hahha

Melz said...

nazra : cube rentak rock and roll..boleh layan x ? wakakaka

Melz said...

eiy-Da : uish xdala.. idea ku perah sampai berbuih nie..wakakaka.. neway takde kene mengena kot ngan aku :P huahua...

+akufobia+ said...

dada la tu.simpan untuk hari lain pula.keke.semput otak.keke.

Melz said...

Akufobia : adeh...betul tuh..bkan kata semput..asma boleh kene kat otak :P wakakka

eiy-Da said...

hah..pe kata kalo mel disiblekan copy n paste nnti der lak mn2 yg curik idea ni n letk kt blog dorank..hehhe

+akufobia+ said...

aa.jangan strok sudah.

Melz said...

eiy-Da : Mel teringin nak buat..tapi mel xnak susahkan Readers Melz.. takut nanti nak scroll down pun susah :(

Melz said...

+akufobia+ : hahaha ..uish strok lagi la jgn :P tuh dah makin trok :P

aLeen aVriL said...

yg nih edisi plg best ler Melz..
aleen suker aleen suker...

aleen tgh suker so aleen tepok tgn...
sape2 lagik yg suker silew join aleen tepok tgn...
hahahaaa...gilew suda sbb bace puisi versi pantun dr Melz..

**Melz jugak d persalahkan**..
mbbhhhhhaahahahaa..
jgn mara ah melz..

Melz said...

Aleen : hahaha... nie versi panas .. mesti ada orang terase :P huahuahua...

tade mel x marah..nak marah wat apa ? mel suke² jge :P hahahaha

^^MizBeLL^^ said...

haha..
yg ney ada lwk cket..
yg b4-b4 ney cm luahan hati jiwa & raga..kih3..

cybernetic88 said...

haha. udah2 la tu. smpn sok lak k =P.

YanTzYanTtiE said...

iyelah iyelah...tinggalkan coretan le nieh =p

Tfaaaaaa said...

wahhh.mcm frust sesgt la plakk.hehe

Melz said...

Acapz : hahaha ni akhirnya punya..standar la bagi 3 suda :P

esok lusa aku nak buat tutorial :P hahaha

Melz said...

yant : erk ? kenapa nak tinggalkan coretan ? hahaha

Melz said...

Tfaaa : hehe bukan frust..tapi mengingat :P xda pun kene mengena ngan tuan Blog ini :P

girl mansion said...

haha... lawak...
rangkap ptama yg bwh photo yg best..
^^

chokio_nia said...

ahaha..besa la tuh..tym ngah ske, kentut pon bau wangi..

Melz said...

girl mansion : :P uit yang bawah photo tuh jgak best erk ? >.< tuh paling senang nak create dari bawah tuh..wakakak

Melz said...

chokio : hahaha tul tuh...aku create ayat pun tgk persekitaran :P huahua

Faarihin said...

hahaha.. memacam lah..

ni marahkan sape sebenarnye.. hahaha..

gambar agak sedikit poyo.. huhuhuu.. =P

Melz said...

faarihin : wakakaka.. xda sapa..sekadar coretan :P xda kene mengena ngan Penulis..

anyway Tuan blog ini mmg poyo.. sila tengok listing di sidebar..

Poyo ada jatuh no 3 :P

IxoR@ said...

lenkali boleh la tolong ixora karang pantun ke..puisi ke...

boleh layan tu....suka ixora baca apa yg Melz tulis tu...hehehhee

nursarah87 said...

pandainya.....hehe

Melz said...

Ixora : InsyaAllah Ixora , Melz menulis mengikut situasi :) dan keadaan hehe

Melz said...

nursarah87 : terima kasih atas pujian tuh nursarah :)

Melz said...

Mizbell : hahaha tapi masih xda kenen mengena ngan diri penulis :)

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo