Virus MJ

Sep 3, 2009

☺Perusahaan keamanan komputer Sophos nk ingatkan satu virus tengah ada kat tenet, so korang jangan la dengan selambanyer dan dengan bangganyer nak bukak email yang ad gambar dan lagu dari Michael Jackson.

☺ Email itu yang namanyer "Remembering Michael Jackson" dan diantar oleh "sarah@michaeljackson.com", kata Sophos dalam pernyataan yang dikirim lewat cabang untuk Asia di Singapura. ahhh nie cakap dia..bukan aku..ahahaha

☺ Okeh nie menurut Sophos, email tersebut memberitahu penerimanya bahwa satu
file tautan dengan judul "Michael songs and picture.zip" berisi gambar dan lagu rahasia sang bintang musik pop, yang meninggal akibat jantungnya berhenti berdenyut secara mendadak di Amerika Serikat pada Khamis, 25 Jun tapi kesian kan? orang tuh dah RIP ( Rest in Peace ) tapi still nak gunew name dia untuk virus..apa kesetanan la yang telah berlaku kepada pencipta virus nie...adeh...

Nie gambar icon dia
jangan Extract keh²

☺ kirenyer kalau korang degil seperti serbuk pencuci jenis berdegil..ahhh hamek ko komter atau lappy korang akan (exposed) terhadap infeksi. dan akan buat kompter korang slow nak mampuih atau nama sentepiknyer ( worm ) cacing kah²..haha dan secara automatik akan mula menyebarkan virus kepada semua pengguna Internet yang lain.virus tuh jugak boleh merebak sebagai komponen Autorun pada ‘thumb drive’ USB.

MelWhisper : Sumber dari Bernama..ahahaha So berjager² kepader blogger²

dan sekali Jalan citer pasal Virus...kalau korang nak Check samada ok lagi x Anti Virus Korang..ikut step di bawah...
STEP

1. Bukak Notepad
2. Tulis nie X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H*
3. Save as Test.com
4. Tekan kalau AV korang Detect..so ok lah

MelWhisper Lagi : Sumber dari Pusat Sumber..kah² try la yek :)

8 Comments:

taz said...

save je terus hilang. megik la. hehe. thanx eh share pasal AV tu :)

Melz said...

haha megik :P
tuh maknernyer AV u ok uh..
hehe

g@dis blUr said...

virus baru ke?? ohhh tidakkk

Melz said...

eyep...dapat minggu lepas dah nie..ahaks...jage² yer

fiiQ said...

wei avast aku xdetect cane nie

Melz said...

ah..problem la tuh..sebab yang aku bagi nie code defender..untuk testing..ahaks.. ko renew la AV.. avast aku tak shor kan lew..ko pakai avira yang pree jer..

::AnEp:: said...

av aku leh gne ag..dia dpt detect..
huhu..good tip..

B E L L A said...

kaspersky aku working. ngeh3. thanks. :D

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo