Sekolah ohhh School 1

Sep 4, 2009

Salam semua hek²...uhuk²..
Di malam yang indah lagi sejuk dan dingin di dalam office yang berakon bejenama National dan berekonomi .. serta lagu yang dipusingkan didalam lappy ku yang telah lama berjase padaku " Intanku Kesepian " oh jiwangnyer dan aku terpaku dan akhirnyer ..aku tertiber teringat akan member² lama aku di sekolah rendah..hek² cam hampeh kan ? neway aku dan 2 kawan aku tuh lagi suke wat peel <-- betul x ? a.k.a problem haks². first thing aku nak story molly kat korang pasal sekolah lama aku..detail aku bagi nie hak² aku bersekolah kat situ dari darjah 1 sampai 4 je..sebab tekanan kot lalalala.. jauh siot! Sekolah tersebut ialah jenk²..

comelkan lambang sekolah nie ?
cam aram...aku check kat google langsung xda gambar sekolah nie. tekanan² lala

(huruf senget jangan bacer perabeh airliurje)
Sekolah Rendah Islam Hidayah merupakan sebuah institusi pendidikan swasta yang berdaftar di bawah Jabatan Pendidikan Swasta, Kementerian Pendidikan Malaysia dan Jabatan Agama Islam Johor. Sekolah Rendah Islam Hidayah (SRIH) terletak di Lot 3635, Kg. Sinaran Baru, Jalan Johor Bahru, Skudai, Johor. Sekolah Rendah Islam Hidayah (SRIH) mula bertapak dalam arena pendidikan pada 1 JANUARI 1989. Kondisi pendidikan yang berkonsepkan ketauhidan tanpa meninggalkan ilmu-ilmu duniawi menjadi landasan bagi memberikan pendidikan yang terbaik buat anak-anak. kan aku cakap x yah bacer tadik! buat berabes air liur jer..kalau x berabes air liur..porabes boreh kat umah uh...neway untuk adress link nie aku malas nak type..sebnarnyer Malas tuh bagus coz kalau kite malas kerja jadi mudah pantas dan tak saksama so aku Copy + Paste..mudahkan ? :)


hah...amekobat siap map aku tunjuk...kah²
sumber dari pusat sumber...

Story kekosong
ok korang tau x dari rumah aku sampai sekolah nie..ya ampun dari kol 6.30pagi sampai sekolah 7.30pagi ish² pengorbanan penting uh..lalala dan kalau balik 3.00ptg sampai rumah pukul 5ptg.. aku tak abes² mengomel sorang² kat tempat duduk belakang bas sekali.. yele..aku orang paling last pakdin antar.. bingit je palelotak aku timetuh..haha..tapi tape kirenyer time aku dah masuk dajah 3..ahh aku mula dah jadi cam brader²...aku la orang yang paling rapat ngan pakdin! PakDin ko Chambest!kite dah boleh jadi "geng bas sekolah" keh² ahaks... settle citer pasal transport!

Story Ketame
sekarang aku mau story naik lorry ngan member²kuh yang trejal..aku x trejal ok! aku ikut pengaruh kawan..Name dorang Ammar dan Asim.. ( oi korang kat mane skang ahh? )haha bende petama kiteorang wat time kecik² kitorang gi curi guli kat makmal..haha time poce tuh tapi standard la poce sampai kol 3 je..(budak kecik la!) kiteorang duk layan main guli time belajaq..kah² sebab school aku dulu belakang ada tanah .. kiteorang main sampai la kantoi ngan cikgu..aku lupe cikgu nie..garang beb..tapi bini dia aku ingat.. laila..sebab cikgu laila la yang selalu backup kiteorang..kah²...so kalau dah ada backup..makin menjadi la..kuang² kiteorang x kene apa² cume kene bersihkan balik guli² tuh..kah²

story kedua
kiteorang men belon acha..aku x men..kaki aku krem..tapi aku la suwey time tuh..yela kalau dah duk tepi komPem Memekak..kah² B*d* B*ngap tutt..semua kuar..time tuh aku kene tarik ngan cikgu garang..kah² pastu dia suruh aku cakap ngan member² aku benti main...alahai..dengki nyer... ala beselakan? kalau dah member..nak plak dorang ikut cakap aku...makin hangin aku time tuh..last² semua kene sebat..kah² tapi pelahan je..sebat syg oleh ibu ammar :) love ya too..kah²..seb baik ibu ammar nie seorang cikgu juge disitu..kah².. so story tuh settle kat situ..

story ketiga
Aku Phail subjek sirah..hahaha.. aku ngan asim kene duk luar pastu berdiri atas kusi..pergh malu seh...sebab aku dah la ada admire ngan sorang nie dalam kelas aku jgak..lalala..nama dia Sakinah.. deNg!dah aku malas nak panjang citer nie..kiteorang tunggu punyer tunggu..last² 5 minit sebelum abes kelas..baru dia jemput masuk..aduyai bek takyah jemput..lalalala..pastu ammar duk ketawa..dem! aku terus debik pale dia sekali..kah² the next result aku dapat mark yang boleh dibanggakan..haha

story keempat
aku dah malas nak story..aku suggest korang pergi naik lorry lalalala²

Moral of the Story
korang jangan la jadi cam aku time sekolah..kalau nak jadi..jadi la nak wat canekan ? nie citer dulu kah²..ingat! zaman sekolah itu indah , jangan korang bazirkan mase kat sekolah sebab kalau korang dah kat luar sekolah.. Seriously korang mesti rindu gilew babeng kat sekolah.. :) Nikmatilah...sebab lagi satu sekolah itu school.. dan school itu sekolah..

MelWhisper : Aku still buat reunion ngan member! ahaks..love ya guys.. korang cane??

yang menaip,

22 Comments:

zan-xray said...

aku minat la tengok logo skolah ni,
kalau ko tak tak kata logo skolah aku kompius dah, macam ada gambar budak pakai life jaket hehe.
Bagus le dr kecik dok skolah agama.
Sebahagian kenangan aku d skolah rendah banyak dah lupa..
So aku cadangkan pada mak ayah bebudak rajin2 la amik gambar perkembangan anak mereka.

Melz said...

haha...nie dah baper tahun dah kisah nie..tapi aku masih ingat coz aku bertige selalu kene panggil ngan ustaz..kah² kene syarah je time tuh. :P yea aku sarankan jgak sebnarnyer..so nanti dorang leh lah tahu nak hargai betul ? ahaks

fathiahRAIHANA said...

btol2.
law de gmba besh lahh:)
but zmn skola rndah ana
tade la nakal cm mel tuh!
hakhak;D

Melz said...

hahaha...zaman bujang² ngan member yang bersekepala ana :P nak wat cane dorang buat..mel plak yang tgk.."aish , chambest jer" tuh yang join tuh..pastu kene pun same²...but i love that moment! :)

..::..ein..::.. said...

amboi mel...tecik2 dh ade ehem2 ye..patut la guna melromeo...wahaha..nakal dak ni rupanye...mmg patut kena rotan pun..lalala...tp siyes ein ckp..kenangan waktu skolah la plg best..dr drjh 1 - tgktn 5..mmg sweet la wpun pht utk di telan..rindu dgn kenangan lalu..now, tgh ontact blk mber2 skolah rendah dl..huhu..dh lost contact sbb skolah menengah g tempat lain..hehe...

Lizz said...

aik.budak JB ke?hehehe.

Noorlaila Mohamed Nor said...

heh kalau sekolah rendah mmg xde dah reunion ni
pakat hilang sembunyi mana pun tatau la
sorang dua je yg still contact
sekolah menengah aktif la

Melz said...

ein - mane ade ehem²..haha mel cume admire dia jer..lalala kaku ble bertentang mate haha..

Lizz - yea lizz sye asal jb :) sekarang nie keje je kat kl ahaks :P

Laila -erm mmg same la ngan mel nie.. sebnarnyer mel dah banyak luper budak² sekolah rendah...kecuali dorang yang selalu ngan mel..hehe..semua dah lost contact..sedih²

+akufobia+ said...

ngaa.ustaz garang=ustaz halimi,mak ammar=ustazah zanariah.kan?nanana.

Melz said...

uztaz halimi ker ? haha gelap²...
aku pun dah lupa..tapi bini dia aku ingat la..laila..dulu guru kelas aku jgak hahaha

+akufobia+ said...

rasanya betul lah tu kot.kalau da nta mention gelap+garang.garanggarang dia pun ada baiknya gak kan.haha.garangsayang tu.ngaa.

Melz said...

amagad..ada jgak blogger untuk SRIH yerk :P lama dah aku x jumpe dorang.. :) thnx weh

Ibnzakaria said...

salam..
muzammil, kenal lagi tak ana??
zayd umair, time darjah 4 satu kelas tu.. mesti dah tak ingat dah kan.. huhu..
jumpa hang kat sini la plak.. pe cite skrg??

Melz said...

ish..mesti la ingat lagi...hehe hang dok rapat ngan haris kan ?
hehe haris sekarang kat mana lak ?

Ibnzakaria said...

hoho.. naseb bek ingat lagi..
hariz kat uniten skrg.. hang pe cite skrg ek?

p/s - dah lama nak jejak sahabat2 lama nih.. umar fauzi dah jumpe..

+akufobia+ said...

haha.tibatiba rindukan zayd+haris

Melz said...

Zahid : aku sekarang nie tgh keje kat bsdtech as :) network ..wah hariz kat uniten yer..ko sekarg buat apa jer?

Melz said...

akufobia : hahaha tula aku mmg teringat kat haris tuh coz dia ajar aku dulu banyak la jgak pastu lepaskan aku time ada problem :P diakan pengawas dulu

+akufobia+ said...

haha.bukan zahid kot.zayd duh.zayd umair.kankankan zayd?ngaa.sebelum kerja tu ada study kat manamana ke?ke terus terjun bidang networking ni?

Ibnzakaria said...

hoho.. yup2.. zayd umair la..
skrg ni smbg blaja lagi kat negara org.. bru nak tanye,tp +akufobia+ dah tanye dlu soalan yg sama.. hehe
bsdtech tu kat johor ke??

Melz said...

akufobia :owh aku pun dah lupa nak eja cane..haha aku terus terjun bidang nie..haha..self learning jer mende ni ;) hek²

Melz said...

zayd umair : kat kualalumpur ..hehe

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo