PenJara ..... Ditutup !!

Sep 7, 2009

Salam dari Melz :) ahaks..ari nie aku nak story satu bende dan story ini boleh menyebabkan korang xleh tido malam..dan disebabkan arinie mmg aku xda idea langsung nak menghupdate natey blog nie.. so dengan ini aku share ngan korang pasal satu citer seram...harus dingatkan..korang baca la dari atas sampai kebawah kalau korang berani ! :) KALAU X BRANI AKU SARANKAN ALT + F4 citer nie berdasarkan kisah benar oleh seorang pakcik yang bernama Pakcik Kassim bin Amran. Beliau dengan hensemnyer menceritakan cerita ini kepadaku tanpa segan silu dan pilu..cerita ini juga aku ambil dari sebuah filem dan aku mengedit sedikit sebanyak yang aku rase boleh diedit.. harus dingatkan hanya 18 keatas boleh membaca kerana ada unsur seram! kepada yang bawah 18 silew panggil ibu ,ayah ,abg , kakak untuk membaca bersama :) sekian dan nikmatilah cerita sebenar ini dari atas ke bawah..

Diceritakan oleh Pakcik Kassim dalam bahasa jawa dan Diterjemahkan dalam bahasa Melayu

KENAPA PENJARA INI DITUTUP....

Berlaku di ( tidak boleh diberitahu )

dan Hanya boleh disebarkan pada orang2

tertentu sahaja...tetapi aku melanggar peraturan coz menyebarkan juge



Sebelum Penjara Tut.. ditutup dulu

pernah diceritakan bahawa terdapat

satu bilik dipanggil "Bilik

Terakhir". Dibilik inilah seringnya

berlaku kejadian pelik sejak Penjara

ini ditutup.



Dinamakan "BILIK

TERAKHIR " adalah kerana dulu ia

merupakan bilik kediaman terkahir

bagi si pesalah jenayah berat

sebelum menjalani hukuman gantung

sampai

mati pada keesokan harinya dibilik

gantung.



Di BILIK TERAKHIR inilah pesalah

dikatakan akan meratap,menangis,

menjerit, bercakap seorang diri dan

berbagai lagi perlakuan kerana

menyesali kesalahan mereka yang

lalu. Mereka menjadi begitu kerana

dikatakan tidak kuat semangat

menghadapi maut keesokan harinya yang

telah diketahui mereka.



Menurut kata

warden-warden yang masih ada di

Penjara ini sewaktu proses

pengosongan Penjara ini dijalankan,

mereka sering terdengar suar a-suara

sayu meminta tolong, suara orang

menangis dan bermacam-macam lagi

dari Bilik Terakhir tesebut.



Tak kurang juga ada diantara warden yang

terlihat seekor kambing hitam

sering masuk menembusi pintu bilik

itu tanpa dibuka dan kemudian tidak

pula kelihatan kambing keluar semula.



Ramai bomoh dan pawang yang

dipanggil bagi memulihkan bilik

tersebut

mengatakan bahawa suara-suara yang

sering kedengaran diwaktu malam

dari Bilik Terakhir itu adalah

akibat roh-roh pesalah yang mati ditali

gantung tersebut tidak tenteram

kerana mati mereka ditali gantung.



Nak dijadikan cerita pada suatu

malam Jumaat ketika hujan

renyai-renyai seorang warden telah

ditugaskan mengawal kawasan yang

berhampiran dengan "Bilik Terakhir"

itu. Ketika sedang berkawal

kira-kira lebih kurang pukul 01:00

pagi beliau terdengar seperti tapak

kaki sedang berlari-lari berhampiran

bilik tersebut.



Ia cuba beranikan diri untuk untuk

melihat apakah bendanya itu.Sedang

ia mengamat-amati maka terlihatlah

dalam kesamaran seekor kambing

hitam sedang menuju kearah Bilik

Terakhir itu lalu lesap begitu saja.

Ia berasa harian bagaimana seekor

kambing boleh ada dikawasan itu?

Oleh kerana ingin tahu ia beranikan

juga diri menghampiri Bilik

Terakhir itu.



Alangkah terperanjatnya mendapati

pintu bilik itu telah bertukar

menjadi pintu gua. Mulalah ia berasa

gementar, seram serta menggigil

ketakutan namun diberanikan juga

diri memasuki pintu gua yang

samar-samar itu sambil meninjau-

ninjau didalamnya jika terlihat akan

kambing tadi. Apabila apabila sampai

je kedalam gua tersebut alangkah

terperanjatnya ia bila didapati

banyak harta karun dalamnya. Ia cuba

mengambil harta itu tetapi tiba-tiba

hilang dari pandangan lalu

menjelmalah satu lembaga yang

mengerikan seraya berkata.....





"Heyyyyyy manusiaaa. Jangan kau

sentuh harta itu. Hartaaaa itu bukan

kauuu yang punyaaaa " " Ahmaaaaaad

Albab yang punyaaaaaa " Ha Ha Ha Ha

Ha " Yaaaaaaa, Ahmaaaaadd Albab yang

punyaaaaaa ... "

HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAAHHAHHAHA




senyum kambing :)

Taniah kerana anda telah membaca dengan pernuh rasa curiga :) Semakkan amalan membaca kite yerk :)
MelWhisper : ah sudah aku lagi terkene dok layan sampai Parkinson aku..
Sumber Cerita ini diambil dari Pusat Sumber..Sekian :)


28 Comments:

ayu said...

hahaha! okayla tu~ cerite suspen yg menjadi =p

..::..ein..::.. said...

wakakakaka....ckit pun x suspen...hahaha..gelak guling2 ade la

Melz said...

ayu : kah² tulapasal mel first² suspen gak !

ein : wah..hebat la ein.. citer suspen leh gelak² ! hahahaha

YuLaN CoQKod0K said...

x suspen pun...

berbelit ja cerita n..

tp.. last skali lawak..

cerita seram tuka lawak... hik~

Melz said...

yulan : wah bagus! keberanian awak menyerlah! kah²

~ceRRy beRRy~ said...

hahahahaha...
kurang asam choki2 tollll~!!!!
ingatkan hantu tol berupa kambing ke..
haishhhhh........

tahniah..
anda berjaya membuatkn ifa tersenyum kambing tghari nih... :D

Melz said...

ifa : kah² ifa terkene! yes :P aip² ur welcome ifa

HaSue said...

nak gelak ker tak nih.last2 gelak jelah yer..hikhik...tp kan bilik terakhir mmg wujud kan?makanan terakhir wujud gak kan?heee..
melz..awat gamba kita sama pesen jer berlatarbelakangkan langit biru nehh??haha...

Melz said...

HaSue : hoh..tuh gelak ikhlas tak tuh? hahaha... yeap wujud..permintaan terakhir pun wujud jgak..and makan terakhir mel x pasti..nak kene kaji lagi pasal penjara...hek² ehhh yela ada awan² :P sama² tapi tuh awan kat pantai hek²

azzaliena suziantie said...

haha..
ngok ngek jek..

Melz said...

azza : haha ngokngek :P terkene ke ? ahaha

Noorlaila Mohamed Nor said...

nasib baik tak ajak mak ayah satu family baca
kalau tak free2 je kena hempuk
:p

Melz said...

laila : kah².. xkan la kene hempuk lak time² poce..kah²..

Noorlaila Mohamed Nor said...

berdosa tau wat cerita tipu/fitnah/gosip bulan2 posa ni!

Melz said...

laila: huhu..sekadar hiburan..haha
...neway..nape sampai 3 listing .. fitnah ,gosip xde keh! hahaha

Noorlaila Mohamed Nor said...

eh itu pakej
hahaha

Melz said...

Laila : Pakej berani mati tuh..hahaha..

A C E said...

haha... memng baik lar blik akhir,, tu , ptut tajuk ,, cerita bilik terakhir dgn senyum kambing,, aha

Melz said...

kah²...takleh A c e nanti awal² dah kantoi ..citer seram eh tetibe ada senyum kambing lak :P

missysha said...

hahaha..seram aku tgk kambing tu...

Melz said...

hahaha...kambing tuh plak yang diseramkan yerk :P hehe..

fiiQ said...

hahahha!! aku dah agak da..
bengong je..

Melz said...

Fiiq : wakkaka...terkene jgak ko! ;P dush2

fiiQ said...

start dari pintu gua tu aku da agak..
patu kambing plak tu..
hahahah!!
memang la saiton kecik btul hang ni..
dush laju2!

Melz said...

Fiiq : aku dah terperasan sejak
Nak dijadikan cerita pada suatu

wakkaakaka

acap said...

tipah tetipu..
hahahaha.
kuang aja.
penat bce..
dgn saspen..

Melz said...

acap : ada berpeluh² x acap ? hahaha

::AnEp:: said...

citer ni suspen je lbh..tp ending dia x bleh blah..huhu

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo