Parking Ohhhhhh Parkingg...

Sep 15, 2009

DiTengahHari yang ngantok sambil mendengar lagu syahdu yang membuatkan mata semakin sayu kekuyu seperti ikan kuyu dan melihat pokok yang layu serta terlihat awek yang ayu ..

tertibe plak aku nak story pasal PARKING! Wtfish mel? buang tebiat ke dah nak rayer nie citer pasal parking lak?...Sokey what? citer pasal parking daripada aku citer pasal Sudu , garpu , pinggan kang..meleleh plak..keh²...

Citer pasal parking nie sebnarnyer kite boleh pecahkan macam² dan antaranyer..

1) pernah tak korang masuk parking berbayor tapi xda parking kat dalam tuh ?
2) pernah tak korang sesat time nak cari parking ?
3) pernah tak korang rase pesal mahal sangat parking nie ?
4) pernah tak korang kene clamp korang nyer tayar kat tempat parking ?

so amacam ? banyakkan boleh dipecah² kan..wakakaka..
persoalan boleh terjawab dengan mudah sekiranya korang melayan citer dibawah nie...

Wtfish Parking Je besar..tapi takde Parking

1) Jawapan Pertama

Ya aku pernah..sakit ati dowh...dah la dapat tiket.. ikut² kalau flatrate..tak rase cam nak bakor jer parking tuh...hahaha..First² aku pernah kene kat JB..aku bawak aweks² ( bukan aweks aku okeh sekadar member ) ... ahaks..take note kat situ ya..

aku punya la beriyer nak tgk citer (kat wayang la xkan kat tepi jalan plak ).. tup² kat tempat parking yang masuk xda parking.. rase cam nak nangis tapi segan awek ramai..wakaka..tapi nak dijadikan citer makin membuatkan aku tak rase nak nangis...seb baik parking bukan flatrate la kan .. kalau flatrate..xtau la apa nak jadi pastu..hek²..

aku kuar dari parking tuh dalam keadaan relax tenang + senyum kat bro tuh.. aku bagi tiket..bro tuh tanya.. "aik kan baru tadi ko masuk , apsal ko kuar plak nie ? " ... aku diam jer.. malas la nak marah²..hek².. tapi dalam hati aku terasa nak jer aku langgor Bas lepas kuar dari "Tol" tuh.....

2) Jawapan Kedua

ya aku pernah juge dowh..time tuh kat JB juger...CS kot...ntah..ahaks.. nie aku nak bagi tau la kat korang..kalau korang dah Dapat parking tuh..pekata korang snap No kat tiang tuh.. nie aku nyer pendapat la.. sebab selalunyer bilew korang dah khayal dok shopping dari pagi sampai malam..oppss..Kebarangkalian korang boleh terluper mana korang letak kete korang..hek²

Amek Gambar jangan x amek!


sebab aku bagi pendapat nie sebab aku dah pernah terkene...wakakaka..situasi yang agak mencemaskan jugak boleh berlaku okeh...cemas sebab kalau korang dah bayar parking kat mesin cahaya masa. kat situ kompem dia suruh kuar sebelum 15 minit etc kan ? ahaks... so tetibe plak korang terlupa mana korang taruk keter...

adus..mencari kete yang besar pun susah okeh kat tempat shopping yang besau²...ahaks.. last² 15 minit tuh dah abes..camne? ahh hamek ko bayor bende lain la plak..sebab dikhuatiri menipu kan? hek²... so ikut la yerk.. bende nie tak diduger

3) Jawapan Ketiga

Bende nie standard la...haha Kalau ko pergi tempat yang Daboom...dia punyer Parking lagi Kebaboom la kan..ahaks.. So kat sini Hipotesis yang boleh diambil

Semakin lama Korang Parking , Semakin Mahal bayarannyer


so bagi korang ,
Korang suke Rate Parking atau FlatRate... dan sebenarnyer ( yuna aku suke dowh lagu dier )
Bagi aku yang bukanlah Shopaholic yang tegar..haha tapi aku rase Flatrate lagi menjimatkan..

yelah kalau ko dah bayor..ko nak tido 8jam kat dalam tuhpun tape..wakaka.. nie kalau kene Rate parking mau berbuih² nak bayor. 8 jam x Rm3 = kompem boleh bayor downpaymen kete sebijik..keh²

oh tidak!!! No bukan Rimku



4) Jawapan Keempat..

Setakat nie aku tak pernah kene..sebab aku budak baik! hahaha aku taruk mmg kat tempat parking betul lew..kalau kene jgak..mmg kompem orang yang clamp tuh kene tembak ngan senapang gajah dari jarak 10 meter... bende nie arap² dijauhkan sebab kalau keneClamp..
selalunyer rate untuk Unclamp dalam Rm100 ke atas kot..ntah aku xpernah kene so aku tatau retail price dia baper..keh²...

So Kesimpulannyer : sama² la kite berjager² dan sama² la kiter mengingat...

MelWhisper : Sadis xleh tgk citer time tuh..soSad... Huaaaa WtfishWtfish.

4 Comments:

miss hirose said...

sedih sungguh cite ni..
lg2 kalo bce sambil dgr lagu rya..
mmg meleleh air mata..hahahaha

Melz said...

Su : dush² apa kene mengena lak nie..wakakaka

♥S@R@♥ said...

sara pernah kena gari..eh silap bukan sara tapi tayar kete sara..kehkeh..

gelabah tahap cipan la time tu..pucat gg..haha

wat muka sedih rm30 je melayang..klu x bapa ratus ntah kena..sob..sob

Melz said...

sara : haha...nie mesti sara letak kete sepah² kan? hek²...wah kire okeh la tuh rm30..dari ratus²

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo