Nak Story Pasal ....

Sep 24, 2009

Ari nie aku xda bende nak story sia..ahaks..

First² nak story..aku beku weh kat kampung...wakakaka tada tenet mampuih duk tercanggak jer....lalala... neway ada sebe seket yang aku rase chambest duk kat kampung tapi kat bandar tade so.. aku nak jgak story walaupun korang xnak bace apa yang aku nak story ....

nak story pasal Meriam - Satu meriam pun aku dah x nampak kat kampung..tapi yang peliknyer bunyi meriam bersepah² time 1 - 2 pagi..sakit ati den..nak tido aih.. tapi dalam ati nak jgak aku join..weh best weh men meriam nie... ( ceh dan² la ko mel )

nak story pasal Lemang - Seinggat aku , paling koman aku bako lemang pun takat 2 jer..tuh pun dah nak berbuih aku duk tunggu jer...ye la nak bakar dia kan kene guling²kan kasi dia masak kao²..dan seinggat aku , yang aku bakar dan aku bukak cume satu... Okeh la tuh kan ? ada gak experience ( ah ko mel nak jgak speaking )..



nak story pasal Nyamuk - aih. .aku xleh blah weh kalau nyamuk nie... maghrib² kat kampung aku kompem macam kene serang dek nyamuk jer... sakit ati den!.. tapi xpa.. aku ada siltok.. wakakak.. say gud bye to nyamuk²...

nak story pasal kuih raya - erm... setakat nie aku pernah makan Kuih raya satu balang bersama bapak aku time pagi² sebelum semayang raye... kah² abeh kitorang tibai kuih tuh..nama kuih tuh aku tak tau..yang aku tau ada CornFlex ( betul ke ) ? ( ah ko mel makan jer tau )...

nak story pasal pantun -aku Buat sEndiri , yea aku buat sendiri..tak suke ciplak miplak nie..wakakaka..walaupun x chambest sechambest cendol di gerai Tajul.. Neway korang layan la keh...

Pantun di pagi raya aku buat sendiri ,
Kopi secawan pun aku buat sendiri ,
aku kat sini nak ucap selamat hari raya aidilfitri ,
mintak maaf dari ujung rambut ke ujung kaki .

MelWhisper : Tamales irah ayar faam rihaz & nitab irad lem ! :)

19 Comments:

green said...

meriam..bestnyee..

kat sini mercun bom je bnyk..

thn ni kurang lemang..
ssh cr buluh..

Melz said...

green : meriam nanti mel upload..gambaq dia..ahaks.. :P

awat x beli jer green lomang uh ?

+akufobia+ said...

rindu nak main meriam lagi.

Melz said...

akufobia : hahaha sama la aku..tahun nie aku ingat dapat la rakam / main..tapi erm..haram :P

chipsmore said...

pandai berpantun ;)

Melz said...

chipsmore : ahahaha tapi pantun yang ntah apapape :P

azzaliena suziantie feisal said...

dushhh..duitt raye duiit rayee..hahaha

Melz said...

azzaliena : uish dush² seb baik mel x story pasal duit raya..hahaha

siggplus said...

diorang main meriam dlm hutan, mn nk nmpk..gila nak maen terang2 nk mampos ngn polis??
terer kau msk lemang..aku cara buat pn lgsg xtau..heh

Melz said...

siggplus : weh aku esok paginyer aku ternampak ada 2 meriam..nanti ada mase aku upload na.. ahahaha terang-terang jer...

Lemang : aku x reti weh..bakar + bukak jer reti

touyakaruma said...

Meriam ... lama tak nampak menatang nie . Yang hairan bunyinya ada .

mulutbisu said...

bunyi mercun moden je tu.

p/s: apa yg ko whsiper kan tu melz?

Melz said...

touyakaruma : haha bunyi dia berdengung :P best gilew ...haha

Melz said...

mulutbisu : wakakaka ada jgak yer ? polyphonic nyer ke ? atau mono ? :P
Neway yang whisper tuh - baca cam jawi :P

mulutbisu said...

hahaha. jawi dari kanan ke kiri la. hahaha.

zan-xray said...

meriam ni dorang operasi dari dalam kebun mana tak tau la.. ada je bunyi.
kira tempat ko ni ada ciri2 kampung betul ni.. meriah gak baca

Melz said...

mulutbisu : eh yeke ? salah la nie..aku failed Jawi..lalala

Melz said...

zan : wah zan... ko tau ya ciri² kampung..hahaha :P

MissXyanne said...

aik. kenapa bakar dua je? bkr dua ke sepuluh ke same je, sbb bakar same2. this year i bakar 15btg lemang! tp my dad la yg tunggu sampai 4jam. i cuma masukkan daun dan beras je. lalala~

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo