HASAD DENGKI ! GTFO man!

Sep 8, 2009

Entri kali nie pasal bende yang korang x suka...ya aku tau..mmg korang x kan suka kalau ada member ker apa ker yang binatang ke yang ada bende nie dalam jiwe dorang..kirenyer kalau korang suke..aih..meh sini² kat abah meh..dush² aku bagi..kah² aku bukannyer nak nafikan yang aku takde langsung perasaan nie tapi kirenyer dah tolak tambah bahagi darab semua adala sket..tapi xdalah nak buat orang bikin panas :P haha bikin biasa² suda..

Persoalan yang korang akan soal .. korang nak jawab?
kenapa erk orang suke kacau time kite nak happy ?
kenapa erk orang suke kacau time kite nak senang ?
kenapa erk orang suke kacau time kite nak relax ?
kenapa erk orang suke kacau time kite nak cube sesuatu ?
Kenapa kenapa dan kenapa.. nie disebabkan...
kenapa erk orang selalu sangat DENGKI !

yes tajuk yang aku nak buat ari nie pasal dengki...kenapa erk?
Pertamanya..Dengki tuh mempunyai pasangan iaitu Hasad Dengki..
apa yang korang paham pasal HASAD? dan DENGKI

Dengki ini kalau ikut kamus Dewan Serbaguna : gelisah dan rase yang x best bile tertengok bende yang special dimiliki orang lain dengan berharap agar bende tuh hilang daripada orang tersebut..

Hasad ini plak kalau ikut kamus Dewan Arab : Hasad itu Dengki.. dah matching sangat la tuhkan kalau kite combine kan dua² antara hasad dan dengki jadi la Dengki² <-- kuasa dua..kirenyer dah teramat² dengki la tuh..

Nie kalau guna Kamus Dewan Bahasa² Pasar : Dengki nie dia rujuk pada sifat² keji yg patut korang hindari ..macam aku cakap tadi la jeles..lalala.. dan kirenyer sama la jgak jeles buta , jeles tanda sayang :P kah² (aku terasa)...eh suke ati la nak terasa..korang x terasa ke? x terase diam keh! nie juge boleh kite masukkan sebagai jeles yang xleh blah.

Okeh sekarang nie aku ada terbace lakan...haha PHD tuh orang cakap Perasaan Hasad Dengki..adeh dah elok² PhD tuh Philosophiae Doctor..tapi tape..dorang kreatif..aku suke hek².

Contoh yang mmg senang nak nampak...jiran sebelah korang tetibe jer kayer..ada mercedes mata belalang , rumah tetibe nak renovate , perabot semua ada brand..dan korang hanya ada kete ikan jer. kelise. rumah ciput je boleh duk 3 orang jer perabot pun alakadar..Tujam la kite rase nak jeles gilew kan? dan kalau berpikiran positif..korang akan redha dengan apa yang korang ada..tapi kalau korang pikiran negatif..korang akan cakap wah nie mesti menang jackpot nie dan Kompem abes kete dia ko pancitkan , agaknyer kalau ada rules boleh baling bom..dah lama korang baling bom kot kat rumah dia...

so kat sini lah penamatnyer...aku kat sini bukan nak story panjang² sangat pasal Hasad Dengki..aku kat sini nak slowtalk ngan korang..kalau member tuh happy ker pandai ke apa ker..yang best² semua kat dia la..kite tumpang gembira..dan jeles tuh korang mesti adakan ? jadikan jeles tuh sebagai api Positif untuk korang bersaing ngan dia :)...






MelWhisper : kat sini jgak aku cakap lagi..mmg ada bende yang terkena kat aku dan aku jgak nak kene kan kat korang ( oOps adakah nie dengki? )...so sama² la kite terkene keh ?

your Neighbourhood ,

22 Comments:

LUVLYDIYANA said...

weh..i tak ske perasaan tu!!mintak2 la di jauhkan..nway..salam singgah

QieFLy si Dolce said...

hurm.....mmg Qief pown tak suka klu ader orang ader penyakit PHD nie....bukan nak kata apa la kann Qief sendiri pown tak penah ader PHD ni....wat pe nak dengki2 kat orang coz masing ader kelebihan yang tersendiri dikurniakan dari-NYA

..::..ein..::.. said...

kucing 2 sguh comey...uisshh...curik kucing ein ye...dengki tul la mel ni...kihkihkih

fiiQ said...

sabo2..
bulan pose..
hihihi!~
dugaan sume tu~

Melz said...

LuvlyDiyana :

mmg ..kalau leh jauhkan sangat orang yang addict dengki nie :P

Melz said...

QiefLy : betul² tuh mel sokong gilew!

Melz said...

Ein : eh bilew mase plak mel curik...aish..dush². hahaha

Melz said...

Fiiq : tula pasal..seb baik la aku terkena dah 2 bulan lepas..baru la nie aku nak lepaskan..haha

azzaliena suziantie said...

ayt akhir tuh best :)

Melz said...

Azzaliena : yang mana yerk :P hahaha

~ceRRy beRRy~ said...

kenapa ek ifa dengki kat mel???
sbb mel tokey choki2 yg kaya raya..
jual choki2 pn leh kayoooo...
hahaha...

x elok le dengki2 nih..
lempang sekali bru tau!

errkk..ganah pulok cek nih..kekeke..

Melz said...

ifa : oh tidak ifa... tidak pernah sekali pun ifa mendengki mel..wakakaka... neway jangan la reveal mel jual coki² aneka perase ! nanti abes cepat :P lalalala

fiiQ said...

punyola lame.. adeh..
tape..
jangan dikenang barang yg lepas..
wakaka!~~

Melz said...

Fiiq : wakakaka tade mase den nak konang² nie..xD

Nazra~ said...

org dengki sebab dia tak dok kat dengkil..

klau dok kt dengkil, confirm dia tak dengki

^___^

Melz said...

Nazra : wakakka.. adakah nie promote untuk lepak ramai² ke dengkil ? :P

sickchild said...

hahaha gila tak best dengki2.
pompuan salu ah ade pasaan ni.
bila tetibe terase ; terus mengucap ; sedar diri ni siapa.
dah ok balik.

nauzubillahuminzalikh

Melz said...

SickChild.. mmg x best pun! x suke gilew aku walaupun aku juger terase! wakaka..biar terase jgn ove keh²

LuVidA^^ said...

xbek dengki kt org..huhuu...
msti kes x bole tgk org lebey dr die..

Melz said...

Luvida : betul² setuju sesangat..haha

Nine said...

aku pun tak suka kalo orang jenis camnih..

Mr. Cuz said...

dengki sampai mati mel..haha jom tengok santau yg tak seram tu..haha
aku tau melz..klu la blog lama ko tu dapat dikembalikan, aku la org pertama akan tlg ko cari balik game2 yang ade..haha

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo