CeritaKu Di Johor

Sep 2, 2009


Salam dari ku Melz ,

28.08.2009 - 10.30malam punyer citer

Cerita nie saya nak cerita dari A sampai M.. tak sampai Z pun..ahaks :P
ok ceritanya mula time saya , abg ipar , akak , abgku ingin balik ke JB..yah JB..dari KL ke JB compem amek mase dalam 3jamlebey jekan? ahaks...mula² kiteorang dari JB bergerak dari pukul 10.30 camtuh kot..sye pun dah lupa dah coz x tgk sangat jam time tuh.. agak pantas juga perjalanan kiteorang disebabkan abg iparku memecut keretanyer 140 - 150.. dalam pukul 12.30 pagi kiteorang dah sampai tangkak..ahaks..so setibenyer di pagoh...

kereta yang kiteorang naiki ada problem la plak.. ntah aku nie ciput sket pemikiran pasal otomotif nie hehe..tapi aleh² kereta tuh slow dan last² abg aku suruh berhenti walau apa jua berlaku <---keh² ayat xleh blah...neway kiteorang terpakse la berhenti kat depan tol pagoh..yah! berhenti kat situ dalam kol 1pagi..so apa lagi kiteorang cek²..ada bende rosak kat bahagian head.. nak dijadikan cerita makin sedap..ala biase la kan kalau dah kereta rosak kat tepi jalan...aih..macam² orang datang nak tolong..towtruck bersepah² datang.. dah macam ada jual² lak kat tepi jalan nie..ahahaha.

.neway kiteorang x nak dorang tolong dan kiteorang pakat nak roger abah kat Johor..perjalanan dari johor ke pagoh dalam 1jam lebih...aku dah set kat jam 2.15am compem abah sampai..dari aku borak² kat tempat kejadian tuh..ada plak bau hancing dekat plak tempat kiteorang parking tuh..adeh...dunia²...ahaaha... dalam 2.40am abah sampai adeh..salah jangkaan kurupernyer ..takpalah nak wat cane ...:P janji balik rumah,

abg ipar aku satu lagi nak bawak kete yang rosak tuh terus ke pagoh untuk dibaiki.. dan kiteorang teruskan perjalanan ke JB dan balik tuh abg aku drive..apa lagi kalau dah dia bawak 150-160 la jawabnyer...hahaha...setibernyer kiteorang kat rumah 4am camtuh...aku tak tido time tuh..yele nak terus bersahur..ahaks :P lepas kiteorang bersahur pun aku tak tido.. aku terus layan game.....abes la hari tuh dengan kisah nyer...

29.08.09 - saya dukrumah seperti biasa..
30.08.09 - hari bersambung seperti biasa juge. saya duk rumah ajer..ahaha budak baik :P

31.08.09 4petang..

Nie lah time saya nak ngade² gedik² tujam la nak kuar la apa la.. haha
time nie lah sye pergi saloon.nak luruskan rambut la gamaknyer... agak lama jugak la sye potong rambut etc..sampai sakit pale sye menunggu...potong punya potong amoi tuh tanya sye dari mana? sye cakap dari KL.. lepas tuh dia cakap.

"Wah dari KL datang sini nak potong rambut ajer keh" ? pastu aku bilas la..uik.."sye datang dari KL ke JB nak jumpe mak bapak la"..haha.. pastu amoi nie terus diam..ntah pehal ntah..lantak dia la..ahaks.. potong punyer potong sye tgk cam dah dekat 6.45pm..ah sudah..nie xbasuh lagi nie..buke dah nak dekat..

.sye dah gabra jgak la time tuh..last² sye sampai dalam pukul 7.15pm kat rumah..sampai² sye tgk semua pandang sye..semua tersenyum...ah sudah..compem kene rejek nie.. aw mmg kene rejek pun.. first kakak sye cakap hukaloh mel dah macam TOMOK...adeh sye dah la kurenk sket ngan tomok nie..ahaks..last² sye tgk muka abah saye...

ntah apsal ntah leh tertenung muke dia..ahaha..pastu dia tersenyum dan cakap "agak² kalau rambut abah boleh tak buat camtuh " ..aku terdiam je time buke..huahuahua...nasiblalabu ...aaaaaaaaaaaa kene perli lagi..huuaaa rambutku lurus ajer la bukannyer terpacak²...keje sye time tuh makan kuih gulung ajer...10 kuih kut tertibai..ahaha..last² time nak balik pun aku terkene ngan anak buah...dia cakap "kenapa rambut pakcik Lekat²? " aku masih terdiam...oh dunia..hahahaha

Muke Mintak Penapo... 3 jam duk sini cam apa dah..elak aku je yang tapo muke amoi uh
hahaha kejam dak sye? boleh plak dia duk promote syampu ntah apa ntah...
adeh sye nie dah la nak copat

12 Comments:

miss hirose said...

fuyooo dasat sey..
siap luruskan rambut lg tuh..
caree le..hehe

Melz said...

hahaha..mmg dah pakat ngan abang dari KL lagi..huahuahua..last² hah hamek kene peli :P

[ N ] ZuLaiNa said...

Mel, mane pic wambut bawu mcm TOMOK tu??
mau nengok ni~~
hak3!

Melz said...

aaaaa tidak :P keh² bahayer..compem kene rejek lagi kat sini..tak terdaya i :)

[ N ] ZuLaiNa said...

alalalalala mel ni...
x sporting larr......
plishhh!!!

[ N ] ZuLaiNa said...

jap2...
mel dah tak polow belog kita ea?
waaaaaaaaaaaa....
=(

Melz said...

okeh² nanti mel try tenang kan dulu ahahaha...


aik..mel follow lew.. awat lak x follow? jab mel check jab lagi keh

[ N ] ZuLaiNa said...

eh², tetibe ade balik?
sowey...agak pening blog mlm ni~~
ngeeeee~~

[ N ] ZuLaiNa said...

ok...rajin² komen entry kat belog zue ea...
lalala~~
nite!

Melz said...

baik cik zue ! hahaha..

sickchild said...

perghhhh

siap luruskan rambut lagi dohhhh.

hahaha rambut raya la ko taun ni.
ahaha aku tahbila tah nak potong rambut.
cis.

Melz said...

aku pun tatau berapa lama leh tahan...hahaha cam nak bengkok balik jer rambut nie...haha

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo