Nak Buat Animated Signature?

Aug 28, 2009

Hasil kerja aku yang tah pape :P


ahasx

Kalau korang nak try wat camni...ikut step² dibawah

1. Pertamanyer...korang kene download natang nie


2. Lepas dah download Bukak Mendetuh... dan pertamanya gambar yang korang nak upload untuk jadikan animated tuh..kene sama size! ada paham keh²..
pastu rujuk gambar dibawah


3. lepas click natang tuh. korang kene masukkan gambar² yang korang nak jadikan animated ! ada paham? ok diingatkan lagi sekali... gambar korang mestilah sama size! :P
Seterusnya rujuk gambar di bawah


4. Lepas korang dah upload semua.. korang kene buat nie plak. tekan SHIFT pastu tarik semua kirenyer highlight semua gambar yang korang dah upload...pastu kat delay tuh korang setting nak baper..Harus diingat 100 mewakili 1 Saat..yang kat gambar tuh aku taruk 200 maknanya 2 saat..keh².. pastu kalau korang nak tengok hasil kerja korang... korang boleh tekan kat preview kat sebelah edit..

5. pastu last sekali..korang save la kerja korang nie..harus diingatkan korang kene save kan mende nie dengan format .gif ! ada faham? keh²

MelWhisper : Keh² Sekian & selamat Mencuber

1 Comments:

::AnEp:: said...

perghh..aku nk cube wat la..

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo